2012-07-16 05:38:21
Φωτογραφία για Εκτόξευση Soyuz στο διάστημα
Ρωσικό σκάφος Soyuz TMA-05A εκτοξεύτηκε την Κυριακή από τη στέπα του Καζακστάν μεταφέροντας τρία νέα μέλη πληρώματος για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος προετοιμάζεται για την άφιξη αρκετών ακόμα αποστολών το επόμενο διάστημα Η Αμερικανίδα αστροναύτης Σουνίτα Ουίλιαμς, ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλεντσένκο και ο Ιάπωνας Ακιχίτο Χοσίντε εκτοξεύτηξαν στις 05.40 ώρα Ελλάδας από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ που μισθώνει η Ρωσία από το Καζακστάν.Θα χρειαστούν δύο μέρες ταξιδιού μέχρι να φτάσει η κάψουλα στον προορισμό της. Τα τρία νέα μέλη του πληρώματος θα αντικαταστήσουν δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό που βρίσκονται στο τροχιακό συγκρότημα από τον Μάιο και θα επιστρέψουν στη Γη με διαφορετικό Soyuz.

Η εκτόξευση της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στην επέτειο των 37 ετών από την ιστορική αποστολή Apollo-Soyuz, κατά την οποία δύο σκάφη από τις ΗΠΑ και την τότε Σοβιετική Ένωση συνδέθηκαν σε τροχιά και άνοιξαν το δρόμο για τη διεθνή συνεργασία στο Διάστημα.


Μετά τον παροπλισμό των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων πέρυσι το καλοκαίρι, τα ρωσικά Soyuz είναι τα μόνα που μπορούν να μεταφέρουν πληρώματα από και προς τον ISS.

Τη μεταφορά φορτίων έχουν αναλάβει ευρωπαϊκά και ιαπωνικά ρομποτικά σκάφη, ενώ αργότερα προγραμματίζεται να συμμετάσχουν και αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες που συνήψαν συμβόλαια με τη NASA.

Την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στον ISS το τρίτο ιαπωνικό σκάφος ανεφοδιασμού HTV, το οποίο θα είναι το πρώτο από τα εννέα συνολικά σκάφη που θα περάσουν από το πολυεθνικό διαστημικό εργαστήριο σε ένα διάστημα 17 ημερών.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ