2012-07-15 14:05:40
Φωτογραφία για «Αξίζει στην ομάδα ένας επενδυτής»
 Ο Κοστίν Λαζάρ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την προετοιμασία, την κατάσταση στην ομάδα, τους δικούς του στόχους, το αν σκέφτηκε να επιστρέψει στην Ρουμανία. Αρχικά σχολίασε το πώς κυλούν τα πράγματα στην Ολλανδία: «Ξεκινάμε μια δύσκολη χρονιά διότι έχουμε αρκετούς νεαρούς που δεν έχουν πείρα, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει καλό κλίμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στις οικογένειές μας. Εχουμε έναν νέο προπονητή με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία και θέλω να πιστεύω ότι η δουλειά που κάνουμε θα βγει σωστά στο γήπεδο».

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα από τη στιγμή που πλέον παίζουν το 4-4-2: «Ηβασική δουλειά που μου ζητάει ο προπονητής είναι η ίδια, με κάποιες παραλλαγές. Παίζουμε ένα διαφορετικό σύστημα, με άλλες απαιτήσεις και άλλες κινήσεις μέσα στο γήπεδο, είτε με την μπάλα είτε χωρίς την μπάλα. Δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτώ στο να προσαρμοστώ. Είμαι ευέλικτος και βέβαια είμαι 11 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».


Για το αν υπήρξε θέμα επιστροφής του στην Ρουμανία: «Είναι καλό να σε θέλουν και εκτιμώ όσα φέρεται να είπε ο κύριος Μπεκάλι, αλλά εγώ δε γυρίζω πίσω. Όταν αγωνιζόμουν στη Ραπίντ, τα έδωσα όλα για την ομάδα αλλά τώρα είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και αυτό θα κάνω από εδώ και πέρα για την ομάδα μου. θα ήθελα να μείνω για καιρό εδώ, δεν σκέφτομαι να γυρίσω στη Ρουμανία για τα επόμενα χρόνια».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πλέον άλλαξε ρόστερ και στηρίζεται σε νεαρούς: «Δεν θα πρέπει να βάζουμε ψηλούς στόχους, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Σίγουρα θα είναι χαρά μας να πετύχουμε κάτι σημαντικό όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά θα πρέπει όλοι να έχουν υπομονή».

Για το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζει τους νεαρούς: «Απλά νιώθεις ότι πρέπει να είσαι δυο φορές σωστός καθώς όταν παίζεις καλά οι νεαροί μπορούν να βοηθηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, οι νέοι θα αναρωτιούνται "αυτός γιατί παίζει;"».

Μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα τι συμπέρασμα έχει βγάλει για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχει ένα καλό επίπεδο στο πρωτάθλημα. Οσο για τον ΠΑΟΚ, έχω καταλάβει πόσο αγαπητή ομάδα είναι και ελπίζω όλα αυτά να τα ξέρει και ο υποψήφιος επενδυτής και να το δει με τον ίδιο τρόπο».

Για το αν θα ήθελαν έναν επενδυτή: «Ξέρουμε ότι υπάρχει ένας Ρώσος που θέλει να βάλει λεφτά στην ομάδα για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Μέχρι εκεί. Είναι δύσκολα τα πράγματα, τα οικονομικά της ομάδας δεν είναι καλά. Μακάρι να έρθει ο επενδυτής για να μπορέσει να δυναμώσει ο σύλλογος. Το αξίζει ως ομάδα, ως ιστορία».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Ναι, και μακάρι να παίξω κι άλλα χρόνια εδώ. Είναι η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίζομαι στο εξωτερικό και πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου ο ΠΑΟΚ. Η αγαπημένη μου ομάδα ήταν, είναι και θα είναι η Ραπίντ, δεν θα πω ψέματα γι' αυτό. Δεν γεννήθηκα στην Ελλάδα για να είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί. Ο ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά για μένα, δεν μπορώ όμως να πω ότι τον αγαπώ όσο τη Ραπίντ».

Για το αν θα πρότεινε σε συμπατριώτη του να παίξει στον ΠΑΟΚ: «Και βέβαια, και θα του έλεγα ότι ο σημαντικότερος λόγος να έρθει είμαι εγώ Πέρα από την πλάκα, θα του εξηγούσα ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα και ότι θα ήταν καλό για την καριέρα του να έρθει».

Για την συμπεριφορά του κόσμου: «Τις περισσότερες φορές μου λένε καλά λόγια. Κάποια τα καταλαβαίνω, κάποιοι μου μιλάνε και στα αγγλικά. Δεν είναι βέβαια πάντα καλά τα πράγματα, υπάρχουν και φορές που οι φίλαθλοι έχουν παράπονα και είναι παιχνίδια στα οποία και εμείς έχουμε παράπονο από τους εαυτούς μας».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ