2012-07-15 10:14:29
Φωτογραφία για Όχι στην αύξηση της θητείας - Ανοιχτή επιστολή αναγνώστη στον ΥΕΘΑ
Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Κατ΄αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Διαβάζω σε τελευταία δημοσιεύματα, ότι στην προσπάθεια σας να βρείτε ισοδύναμα μέτρα για να γλυτώσετε τη μείωση του μισθού των στρατιωτικών, προτείνατε αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες , καθώς με αυτό τον τρόπο δε θα υπήρχε ανάγκη πρόσληψης ΕΠΟΠ.

Θεωρώ τη σύνδεση της αύξησης της θητείας με τις οικονομικές ανάγκες του κράτους εντελώς άστοχη , λανθασμένη και ατυχής ,καθώς οι αυξήσεις της στρατιωτικής θητείας πρέπει να συνδεόνται αποκλειστικά και μόνο με ενδεχόμενο κίνδυνο στην άμυνα της χώρας , κάτι που εν προκειμένω δεν συμβαίνει.

Θεωρώ επίσης λανθασμένο να φορτώνει η πολιτική ηγεσία ακόμα ένα βάρος στους νέους αυτής της χώρας που πληρώνουν , ως μη όφειλαν , τα σπασμένα αυτής της κρίσης, καθώς είναι γνωστή η ανεργία που μαστίζει τους νέους κάτω από 25 ετών, αλλά και τους μεγαλύτερους.


Αντί λοιπόν η πολιτική ηγεσία να προσπαθήσει να τους διευκολύνει, συζητά να τους αντιμετωπίσει ως υποχείρια της, βάζοντας τους να υπηρετήσουν παραπάνω ,παρουσιάζοντας τους μάλιστα ως ισοδύναμο μέτρο για να μην περικοπούν οι μισθοί των στρατιωτικών υπαλλήλων.

Και όλα αυτά ενώ καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υποχρεωτική στράτευση και δεν έχει γίνει σε καμία χώρα αύξηση της θητείας μετά απο το β παγκόσμιο πόλεμο!

Τελικά θα είμαστε Ευρωπαίοι παντού ή μόνο εκει που θέλουμε;

Κύριε Υπουργέ είμαι βέβαιος οτι νιώθετε υπουργός όλων των Ελλήνων πολιτών και σίγουρα και των στρατεύσιμων νεολαίων.

Νομίζω γνωρίζετε πως οι νέοι επιθυμούν και έχουν ανάγκη την εργασία για να μπορέσουν να επιβιώσουν και μια αύξηση της θητείας θα επιδείνωνε την άσχημη θέση που ήδη βρίσκονται.

Επίσης γνωρίζετε πως οι ελληνικές οικογένειες δυσκολεύονται να συντηρήσουν τα στρατευμένα μέλη τους και δεν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν για ούτε μία μέρα παραπάνω .

Μια ενδεχόμενη αύξηση θητείας θα μπορούσε να γίνει, μόνο αν δεν αποδώσουν άλλα μέτρα ,όπως κλείσιμο άχρηστών στρατοπέδων , αναδιάρθρωση στρατιωτικών μονάδων κτλ.

Κύριε Υπουργέ δεν θα ήταν τέλος προσωπικά ωφέλιμο για εσάς να συνδέσετε το όνομα σας με τον πρώτο υπουργό άμυνας που προβαίνει σε αύξηση της θητείας για πρώτη φορά μετά την περίοδο της Χούντας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ