2012-07-15 07:34:30
Φωτογραφία για ΟΗΕ: Αντάρτες ο στόχος της επίθεσης στο Τρέμσιχ της Συρίας
Kυρίως λιποτάκτες του στρατού και αντάρτες ήταν ο στόχος της επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Τρέμσιχ της Συρίας, σύμφωνα με τους παρατηρητές του ΟΗΕ, που κατέφεραν να φτάσουν στην περιοχή το Σάββατο. «Υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν ότι στόχους της επίθεσης αυτής απετέλεσαν οι κατοικίες ανταρτών, λιποτακτών.

Κηλίδες αίματος ή, σε άλλες περιπτώσεις, πολύ αίμα είδαμε σε πολλά δωμάτια, ακόμα και στους υποδοχείς για τις ηλεκτρικές συσκευές στο εσωτερικό των κατοικιών» αναφέρεται σε ανακοίνωση των παρατηρητών.

Το χωριό αυτό έχει πληθυσμό επτά χιλιάδων. Το συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδωσε ως απολογισμό της επίθεσης 150 νεκρούς, ενώ νωρίτερα το Σάββατο το Γερμανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πιθανώς οι νεκροί στο Τρέμσιχ είναι πάνω από 200.

Η επίθεση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν κάλεσε το 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας (ΣΑ) «να αναλάβει επείγουσα δράση, με στόχο η αιματοχυσία στη Συρία να τελειώσει».


Την ίδια ώρα σε νέες μάχες το Σάββατο κοντά στην τουρκική μεθόριο μεταξύ Σύρων ανταρτών και στρατιωτών καθώς και πιστών στο συριακό καθεστώς πολιτοφυλάκων υπάρχουν 10 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες στην πλευρά των εξεγερμένων και οκτώ από την πλευρά των στρατιωτών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου στην περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των κουρδικών χωριών Ντιβάν και Ταλσαλούρ (επαρχία Ιντλίμπ).

Αντάρτες δήλωσαν στο Γαλλικό πρακτορείο ότι ο Μπασάρ αλ Σαντ εξοπλίζει τους Κούρδους με αυτόματα όπλα, παρέχοντας επίσης αεροπορική κάλυψη με πολεμικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή της Ντεράα στο Νότο -με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων αρμάτων. Επίσης κοντά στο Χαλέπι στο Βορρά υπάρχουν έξι νεκροί αντάρτες και πέντε στρατιώτες, στην τοποθεσία Ταλ Σλορ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου, στη Χάμα στην κεντρική Συρία παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ανατινάχθηκε και σκότωσε έναν αστυνομικό, ένα 13χρονο αγόρι και δύο γυναίκες.

Για όλη την Παρασκευή, το συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδωσε απολογισμό 200 νεκρών για όλη τη Συρία, κυρίως αμάχων.          Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ