2012-07-15 00:02:01
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΡΤΑΚ Μ. (1-1)
Πρώτο δείγμα... ΘΕΤΙΚΟ για τον Ουμπιακό της νέας σεζόν ο οποίος στο πρώτο - ανεπίσημο μεν αλλά πολύ δυνατό δε - φιλικό προετοιμασίας ήρθε ισόπαλος με 1-1 απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη (αφού ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της) Σπαρτάκ Μόσχας και έδειξε ότι θέλει βέβαια δουλειά ακόμα για να "δέσει" αλλά η δουλειά που γίνεται από όλους στην Αυστρία φαίνεται και σίγουρα η ομάδα θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Αν υπολογίσουμε ότι έλειπαν, εκτός από τους Αβραάμ και Μιραλάς που είναι τραυματίες και έχουν μείνει στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι τραυματίες στο Ακενκιρχ και οι διεθνείς που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα, τότε τα δείγματα είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά για τη συνέχεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα και δείχνει ότι αρχίζει να αφομοιώνει τη νοοτροπία του νέου του προπονητή. Βέβαια, όπως είπε και ο ίδιος θέλει δουλειά ακόμα πολύ και... "Ολυμπιακός είμαστε, πρέπει να βλτιωθούμε" Ας δούμε όμως και τι έκανε αναλυτικά ο κάθε ερυθρόλευκος που αγωνίστηκε στο Σβατς:


Μέγιερι:

Συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι, όντας ο ήρωας του πρώτου ημιχρόνου απέδειξε πόσο καλή δουλειά γίνεται στις προπονήσεις.

Παπάζογλου:

Στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες καλές προσπάθειες αλλά και προβλήματα στην άμυνα αφού σε αρκετές περιπτώσεις έμενε μόνος του με δύο παίκτες. Στο δεύτερο μισό ανέβασε την απόδοσή του.

Ντιελνά:

Σχετικά καλή εμφάνιση αλλά δείχνει οτι θέλει ακόμα πολλή δουλειά.

Σιόβας:

Πολύ ήρεμος σε όλες τις προσπάθειές του, αν και ακόμα δείχνει οτι του λείπει η δύναμη για τη θέση του σέντερ μπακ. Έχει "δέσει" με την ομάδα και η συνολική του παρουσία είναι σα παίζει χρόνια στον Ολυμπιακό.

Μανωλάς:

Καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυναμικός σε κάποιες φάσεις αλλά και με ένα λάθος σε γύρισμα της μπάλας προς τον Σιόβα. Θα μπορούσε μάλιστα και να σκοράρει σε μία φάση όπου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Τάτος:

Αρκετά καλός επιθετικά, έπαιξε ως αριστερό εσωτερικό χαφ και έδειξε σε κάποιες φάσεις οτι με το αριστερό του πόδι μπορεί να βγάλει την «καλή» κάθετη που χρειάζεται η ομάδα. Για την ώρα όμως είχε πρόβλημα στις επιστροφές και στην προσωπική άμυνα.

Σουμπίνιο:

Σε ρόλο δεξιού εσωτερικού χαφ με πολλά τρεξίματα. Κράτησε τη μπάλα όταν χρειάστηκε αλλά είχε κάποιες αργές επιστροφές και έτσι ο Φέισα έπρεπε να αντιμετωπίσει δύο και τρεις αντιπάλους σε μερικές επιθέσεις των Ρώσων.

Φέισα:

Πολύ καλός, στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε σαν αμυντικό χαφ αν και έπρεπε να καλύψει τις αργές επιστροφές των συμπαικτών του. Στο δεύτερο ημίχρονο που είχε τον Μοντέστο δίπλα του οι επιθέσεις της Σπαρτάκ περιορίστηκαν από τα πλάγια και όχι από τον άξονα όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

Αμπντούν: Έπαιξε αριστερό χαφ, στην κόντρα επίθεση και στις αρχές του δεύτερου μέρους έκανε ακριβώς αυτό που θέλει ο Ζαρντίμ. Δηλαδή να κάνει την κούρσα και παράλληλα τη σέντρα από την οποία προήλθε και το γκολ του Ολυμπιακού από τον Μάρκο Πάντελιτς.

Χαβίτο: Ο Ισπανός δεν κάνει για τον Ολυμπιακό και το απέδειξε σε ένα ακόμα ματς. Έπαιξε δεξί χαφ, άφησε μόνο του τον Παπάζογλου σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για αυξήσει της -όποιες- πιθανότητες παραμονής του στους νταμπλούχους.

Τζιμπούρ: Υπήρχαν στιγμές που με τα σπριντ που έκανε έδειξε ένα μέρος της ποιότητά του αφού οι Ρώσοι αμυντικοί τον έχαναν συνεχώς. Προς το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου κουράστηκε και αυτό φάνηκε.

Κάρολ: Σίγουρα δεν πιέστηκε όσο ο Μέγερι. Όταν χρειάστηκε έδειξε την κλάση και την εμπειρία του και στην περίπτωση του γκολ δεν φέρει καμία ευθύνη.

Μοντέστο: Ο Κορσικανός χρησιμοποιήθηκε σαν αμυντικό χαφ και αμέσως «έδεσε» το κέντρο της ομάδας. Φάνηκε στις κινήσεις του η μεγάλη του εμπειρία και αυτό λέει πολλά.

Καραγκούνης: Το παλικάρι έπαιξε ως αριστερό χαφ μέχρι να βγει ο Ντιελνά και γυρίσει στη φυσική του θέση που είναι μπακ. Έδειξε οτι έχει τσαγανό στα λεπτά που αγωνίστηκε. Μάλιστα από το πάθος του σε μία φάση δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και αυτό δείχνει οτι το παιδί δεν κρύβεται και του αρέσει να μπαίνει στις φάσεις.

Ποτουρίδης: Έπαιξε αριστερός μπακ, είχε ένα-δυο καλά τάκλιν, δεν φοβήθηκε και έβαλε τα πόδια του στη «φωτιά». Μάλιστα έβγαλε και μία καλή πάσα στον Βλαχοδήμο και γενικότερα είχε θετική παρουσία.

Ντιόγκο: Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε καλά, είχε μερικές επιτυχημένες τρίπλες και την ασίστ με κεφαλιά στο γκολ του Πάντελιτς. Όσο περνούσαν τα λεπτά έπεφτε και η απόδοσή του.

Βλαχοδήμος: Ο νεαρός έδειξε σε μερικές περιπτώσεις το ταλέντο και την τεχνική του αλλά όλοι στον Ολυμπιακό περιμένουν πολλά περισσότερα από τον συγκεκριμένο παίκτη. Μόλις βελτιωθεί στην αμυντική τακτική θα έχει την ευκαιρία να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό ως δεξί χαφ.

Πάντελιτς: Ο «φονιάς» δικαίωσε για ακόμα μια φορά το παρατσούκλι του. Δεν χρειάστηκε περισσότερο από πέντε λεπτά για να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ