2012-07-14 13:44:52
Φωτογραφία για Nίκος Νικολόπουλος, διαφώνησε, έφυγε και ρισκάρει διαγραφή
Ο Νίκος Νικολόπουλος  πράγματι εξέλαβε ως υποβάθμιση τον ορισμό του  κάτω από τον Γ. Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας. Ήξερε τον χώρο απέξω και ανακατωτά, καθώς  ήταν  ήδη τομεάρχης. Ενώ ο κ. Βρούτσης ήρθε περίπου ως «φυτευτός». Πολλοί προεξόφλησαν τότε πως η συγκατοίκηση των δυο γαλάζιων στελεχών στο καυτό υπουργείο θα ήταν προβληματική. Δικαιώθηκαν. Ασφαλώς επίσης ο πατρινός πολιτικός  θίχτηκε και κατά το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο. Τα πιο βατά καθήκοντα στον υπουργό, τα "αγκάθια" σ’ εκείνον. Το Μαξίμου επιμένει ακόμα, στο ότι αυτά ήταν που τον ώθησαν στην   αποχώρηση.

Όσοι όμως τον γνωρίζουν, δεν δέχονται συζήτηση για ιδιοτελή κίνητρα που τον οδήγησαν να τα βροντήξει από την κυβέρνηση. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση ήταν μια δικαίωση, ενώ εκ φύσεως είναι αγωνιστής και στρατιώτης της παράταξης.

Είχε δώσει μεγάλο αγώνα για την εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή. Υπονομευτής της ενότητας του κόμματos ουδέποτε υπήρξε.


Η πολιτική διαφωνία ήταν η βάση της απόφασής του. Δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει νέα μέτρα οε βάρος των εργαζομένων, διαψεύδοντας την αντιμνημονιακή του προεκλογική ρητορεία.  Όπως επισήμανε και στην επιστολή της  παραίτησης του, όταν άκουσε τον προιστάμενό του να διαβεβαιώνει τους Τόμσεν κλπ ότι, η τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων είναι Ευαγγέλιο για την κυβέρνηση και να μην αναφέρει λέξη για επαναδιαπραγμάτευση των εργασιακών σχέσεων, του κατώτατου μισθού, του επιδόματος ανεργίας, της  μετενέργειας  κλπ, δεν είχε άλλη επιλογή από την έντιμη παραίτηση.  Στον ίδιο δρόμο  και θα συνεχίσει.  Σχεδόν προανήγγειλε πως θα καταψηφίσει κάθε μέτρο παράτασης της  μνημονιακής λαίλαπας. Με το ρίσκο να διαγραφεί . Ήδη το Μαξίμου διαμηνύει πως αυτά που δηλώνει κινούνται στο όριο της κομματικής νομιμότητας. Τότε θα απαντήσει και στην πράξη σ αυτούς που έσπευσαν είτε να τον ανακηρύξουν «τζάμπα μάγκα» είτε να υποβαθμίσουν το περιστατικό.

(PRESS time)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ