2012-07-13 18:30:07
Φωτογραφία για Μπυρομαχία στο Λονδίνο
του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Οι Άγγλοι έχουν λατρεία για την μπύρα την οποία θεωρούν ότι εμείς το ούζο. Βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί η κατανάλωση του ούζου στην Ελλάδα με αυτή της μπύρας στη Μεγάλη Βρετανία αλλά... οι άνθρωποι έχουν σχέση εξάρτησης με το εθνικό τους ποτό. Η συνηθισμένη εικόνα στις παμπ του Λονδίνου είναι η κατανάλωση αμέτρητων λίτρων μπύρας με τα μεγάλα ποτήρια (τα pints) να πηγαίνουν κι να έρχονται.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν σε δύο εβδομάδες, η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να δεχτεί τη χορηγία της Heineken ως της επίσημης μπύρας των αγώνων ξεσήκωσε θύελλα από σωβινιστές Άγγλους.

Ο Γκρεγκ Μαλχόλαντ, βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, πρωτοστατεί στην επίθεση των αγγλικών μίντια κατά της ΔΟΕ με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κινήματος για τη σωτηρία των παμπ (ειρήσθω εν παρόδω αυτός ο βουλευτής πρέπει να είναι ωραίος τύπος).


«Η μπύρα είναι το εθνικό μας ποτό και ως χώρα έχουμε μακρά παράδοση στην παραγωγή μπύρας. Η απόφαση της ΔΟΕ να ορίσει ως επίσημη μπύρα των αγώνων μια ξένη μάρκα μαζικής παραγωγής είναι προσβλητική για εμάς» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μαλχόλαντ και μαζί του τάχθηκε σημαντική μερίδα των ΜΜΕ.

«Η Αγγλία είναι από τις πρώτες χώρες σε εξαγωγή μπύρας στον κόσμο» συμπλήρωσε ο βουλευτής και κάπου εκεί την πάτησε. Η Ολλανδία, η οποία παράγει την Heineken, είναι η πρώτη χώρα σε εξαγωγές αφού το 50% της παραγωγής της ταξιδεύει εκτός συνόρων.

Η εταιρεία απάντησε έξυπνα ότι είναι η πρώτη σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε ντρίμπλα ανακοινώνοντας ότι στα μέρη που θα πωλείται η μπύρα της, το κοινό θα μπορεί να βρει την παραδοσιακή αγγλική John Smith’s αλλά και τον αγαπημένο μηλίτη των Άγγλων Strongbow.
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκλαψε ο μαύρος κόκκορας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκλαψε ο μαύρος κόκκορας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ