2012-07-12 19:33:22
Φωτογραφία για Κύπρος - Ισραήλ μελετούν θέματα σφετερισμού
ΚΥΠΡΟΣκαι Ισραήλ εξετάζουν την προώθηση νομικών ρυθμίσεων, οι οποίες θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για από κοινού αντιμετώπιση του φαινομένου σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα από Ισραηλινούς πολίτες. Αυτό αναφέρει σε απάντησή της προς τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή. Ο κ. Περδίκης, με αφορμή δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο ζήτησε από το ΥΠΕΞ να πληροφορήσει τη Βουλή αν έχει τεθεί αίτημα στην κυβέρνηση του Ισραήλ όπως προχωρήσει σε ποινικοποίηση του σφετερισμού ε/κ περιουσιών.

Απαντώντας η κ. Μαρκουλλή σημείωσε ότι το θέμα του σφετερισμού «περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη των επαφών που πραγματοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών με την ισραηλινή κυβέρνηση». Περαιτέρω η κ. Μαρκουλλή αναφέρει ότι «το θέμα του σφετερισμού των κατεχομένων περιουσιών, παραμένει στην ατζέντα των διμερών επαφών των δύο χωρών, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με το Ισραήλ, η προώθηση νομικών ρυθμίσεων, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειες μας για από κοινού αντιμετώπιση του φαινομένου».


Επίσης σημειώνει ότι η θέση του Ισραήλ έχει καταχωρηθεί επισήμως υπό μορφή Οδηγίας στην ιστοσελίδα του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών τον Μάιο του 2009. Με την εν λόγω Οδηγία, η ισραηλινή κυβέρνηση προειδοποιεί επίδοξους επενδυτές στα κατεχόμενα, για το ενδεχόμενο παραβίασης της κυπριακής νομοθεσίας και τη συνεπακόλουθη λήψη νομικών μέτρων εναντίον τους, σε Κύπρο και ΕΕ.

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ