2012-07-12 14:44:02
Φωτογραφία για Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ είναι στα χαμένα, γιατί κλείνει η φοιτητική εστία
Σε απόγνωση είναι 75 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μετά την απόφαση - τελεσίγραφο της διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου να βάλει «λουκέτο» στην φοιτητική εστία, όπως σας είχαμε πει. Οι φοιτητές που μένουν εκεί βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», αφού κάποιοι από αυτούς σκέφτονται μέχρι και να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, επειδή δεν τα «βγάζουν» πέρα οικονομικά οι οικογένειες τους, ώστε να πληρώνουν και νοίκι.

«Αν κλείσει η εστία θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε σπίτια μας, γιατί χρήματα για νοίκι δεν υπάρχουν», λέει ο φοιτητής Στέλιος Σπαντιδάκης, που μένει στην εστία της οδού Δροσοπούλου.

«Σκεφτείτε ότι το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι με το οποίο πρέπει να καλύψουμε όλα τα έξοδα δεν ξεπερνά τα 50 -60 ευρώ», προσθέτει.

Όπως εξηγούν τα παιδιά, τα πάγια έξοδα για την συντήρηση της εστίας δεν ξεπερνούν τα 30.000 τον μήνα, υποφερτό έως… αστείο ποσό για το Ίδρυμα, αλλά και το υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που αποφασίσουν να μην ανανεώσουν την σύμβαση κάποιοι φοιτητές θα πάνε στην εστία στην οδό Πατησίων, όπου υπάρχουν κάποιες άδειες κλίνες, ενώ οι άλλοι θα αναγκαστούν να γυρίσουν σπίτια τους!

Μετά από τον αγώνα που έδωσαν για να μπουν σε μια τόσο καλή σχολή βλέπουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να μην κλείσει καμία εστία και να μην σταματήσει η δωρεάν σίτιση, που είναι σωτήρια για χιλιάδες φοιτητές, ενώ προειδοποιούν και με κινητοποιήσεις διαρκείας από Σεπτέμβριο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα περιμένει τον Ζέμαν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θα περιμένει τον Ζέμαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ