2012-07-12 13:10:02
Φωτογραφία για Κίνδυνος τα σκουπίδια να πνίξουν την Αττική, εν μέσω θέρους, καύσωνα και τουριστικής περιόδου - Οι συνέπειες θα ‘ναι ολέθριες»
Νέο σήμα κινδύνου, μεγαλύτερης έντασης, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, εξέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, ο Πρόεδρος του και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός.

«Τα χρέη που κληρονομήσαμε είναι τεράστια και διογκώνονται καθημερινά. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής προειδοποιεί με επιστολές της, ότι θα σταματήσει άμεσα τις εργασίες της, οι Δήμοι είτε αδυνατούν είτε αρνούνται να καταβάλλουν τις εισφορές τους, ο Δήμος Φυλής πιέζει και δικαίως για να εισπράξει τα αντισταθμιστικά οφέλη για να πληρώσει τους εργαζόμενους του, και τα κατασχετήρια δεν έχουν ακόμη ανακληθεί. Όλα αυτά συνθέτουν ένα δραματικό σκηνικό, που αν σήμερα δεν το αντιληφθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και των νοσοκομειακών αποβλήτων όλης της χώρας, θα διακοπεί και τα σκουπίδια θα πνίξουν την Αττική, εν μέσω θέρους, καύσωνα και τουριστικής περιόδου. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Σγουρός προς τα μέλη της Ε.Ε. του Συνδέσμου.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ακόμη με έμφαση, «Καλούμε τους υπουργούς, Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών. Αν δεν το κάνουν θα απευθυνθώ εκ νέου στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, παρότι κατανοώ το μέγεθος των Εθνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Για τα 4.000.000 των κατοίκων της Αττικής, όπως και για την εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, όταν ξεσπάσει, αν δεν το προλάβουμε».

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς εκείνους που παρανομούν μεταφέροντας, μέσω διαφόρων διαύλων, απορρίμματα εκτός Αττικής στον ΧΥΤΑ Φυλής, «Θα αντιμετωπίσουν σύντομα την δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους Δήμους που δυστυχώς, είναι πολλοί και ζητούν να μην καταβάλλουν τις εισφορές στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι, από τα 50.000.000 ευρώ, που έπρεπε να εισπράξει ο Σύνδεσμος το πρώτο εξάμηνο του 2012, από τους Δήμους-μέλη του, εισέπραξε μόνο 3.000.000, κυρίως από τον Δήμο Αθηναίων και από τους Δήμους Καλλιθέας και Κρωπίας.

«Δεν θα σκοτωθούμε μεταξύ μας, Ε.Δ.Σ.ΝΑ. και Δήμοι. Τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να δώσουν λύση», είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι εκεί πρέπει να απευθυνθούν οι Δήμαρχοι.

poli-politiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόκληση για εμάς ο ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Πρόκληση για εμάς ο ΠΑΟΚ"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ