2012-07-11 19:13:55
Φωτογραφία για ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ''ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ'' (VIDEO)
Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και σε χρόνο που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα γίνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μετά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Βρούτσης όρισε ως κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση, το να μη γίνει καμία περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού από τα σημερινά δεδομένα και σημείωσε πως ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, για όλο το φάσμα των εργασιακών ζητημάτων, θα αποτελέσει εργαλείο της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε πως η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, επιμένοντας στην πρόταση να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, όπως και το καθεστώς της μετενέργειας σε ό,τι ίσχυε τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Χθες, ο υπουργός Εργασίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργοδοτών. Οι εργοδοτικοί φορείς φαίνεται να συμφωνούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της ισχύος της μετενέργειας.


Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, θέτουν επιπλέον το ζήτημα της επαναφοράς της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η πρώτη απευθείας συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να μετέχουν οι εργοδοτικοί φορείς του κλάδου των πολυκαταστημάτων και του κλάδου του τουρισμού.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τσίπρας: Δεν δόθηκε μάχη...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τσίπρας: Δεν δόθηκε μάχη...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ