2012-07-11 18:30:36
Φωτογραφία για Φιλόζωοι έσωσαν άλογο από την κακοποίηση του ιδιοκτήτη του!!! (Ποιος είναι το ζώο;;;)
Κουβαλούσε αγόγγυστα, επί πολλά χρόνια, τη βαριά πραμάτεια του ιδιοκτήτη του ο οποίος μάζευε παλιοσίδερα από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Κάποιες στιγμές τα γέρικα γόνατά του λύγιζαν, έπεφτε κάτω αλλά πάλι σηκωνόταν με τα βίαια σπρωξίματα του «αφεντικού» του που εκτός από τη βαρυφορτωμένη καρότσα, το είχε ζέψει με ένα ασήκωτο, αυτοσχέδιο σαμάρι και του φορούσε μια στομίδα που του μάτωνε τα ούλα.

Τέλος όμως στο μαρτύριο του γέρικου αλόγου αποφάσισαν να δώσουν τρία φιλοζωικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που εξασφάλισαν από την εισαγγελία εντολή κατάσχεσης χάρη σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο όπου καταγράφονταν η κακοποίηση του ζώου.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.), του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) και της Φιλοζωικής Μ.Κ.Ο. Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», πήγαν στην εισαγγελία και έδειξαν το υλικό που έφερε στη δημοσιότητα το site www.zoosos.gr, εξασφαλίζοντας έτσι την εντολή κατάσχεσης του.


Η «Κούκλα» όπως ονομάζεται το ηλικίας περίπου 28 χρόνων άλογο, ζούσε επί χρόνια την καθημερινή κακοποίηση αφού αναγκάζονταν να κουβαλάει ογκώδη φορτία στους δρόμους της πόλης.

Πολλές φορές είχαν γίνει σχετικές καταγγελίες από περίοικους που έβλεπαν το ζώο να υποφέρει αλλά τότε, ο ιδιοκτήτης φρόντιζε να εξαφανίζει από τις γειτονιές το ζώο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις, υπήρξαν ιδιώτες που του έδιναν λεφτά ώστε να μην χρειάζεται να την χρησιμοποιεί για βαριές εργασίες, όμως εκείνος τα εισέπραττε και εξακολουθούσε να την κακομεταχειρίζεται.

Μετά την εισαγγελική εντολή και με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας Τριανδρίας, συνελήφθη τελικά ο ιδιοκτήτης και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για κλοπή και απείθεια.

Η υπόθεση εκδικάζεται αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων να κατασχεθεί οριστικά η «Κούκλα» από τον ιδιοκτήτη της και να του απαγορευθεί η κατοχή στο μέλλον, άλλου ζώου.
πηγή
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ