2012-07-11 16:06:05
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
O Νίκος Αλέφαντος αναλύει στην στήλη του στο "katimagiko.gr", τις σκέψεις του για το τί ακριβώς παίκτες χρειάζεται άμεσα ο Ολυμπιακός, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά εν όψει της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά:

Θα ξεκινήσω με κάτι έξω από τον Ολυμπιακό και έπειτα θα συνεχίσω με Ολυμπιακό. Καταρχήν λοιπόν διάβασα ότι την Νότιγχαμ την παίρνουν Άραβες. Για τους νέους να πω ότι η Νότιγχαμ είναι περίπτωση ομάδας που δεν νομίζω να υπάρχει άλλη τέτοια, έχει πάρει 1 πρωτάθλημα στη χώρα της αλλά έχει πάρει 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης! Το 1979 και το 1980. Μάλιστα το πρωτάθλημα στην Αγγλία το είχε πάρει αν και είχε μόλις ανεβεί από τη Β’ Εθνική!

Απίστευτα πράγματα είχε κάνει τότε η Νότιγχαμ, ομάδα που ανέβηκε από τη Β’ Εθνική πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία και σερί μετά 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών στην Ευρώπη! Κι όλα αυτά χάρη στον Μπράιαν Κλαφ. Έναν απ’ τους καλύτερους προπονητές κατά τη γνώμη μου που έχει βγάλει ποτέ η Μεγάλη Βρετανία. Αυτός την έφτιαξε τη Νότιγχαμ.


Έπαιζε 4-4-2 με 2 κόφτες, με έξω δεξιά τον Γκέμιλς που ήταν κοντός, γρήγορος, ντριμπλέρ, και έξω αριστερά τον Ρόμπερτσον, αυτοί όταν έχανε τη μπάλα η Νότιγχαμ γύριζαν και πλαισιώνανε τους 2 κόφτες φτιάχνοντας μία αμυντική διάταξη φοβερή, μαζί με την τετράδα πίσω. Ήταν σιδερένια ομάδα όπως έγραφε τότε ο Θόδωρος Νικολαϊδης. Πραγματικά σιδερένια ομάδα. Μπροστά είχε τον Γούντοκ και τον Μπερτς οι οποίοι έκαναν εκπληκτικές κινήσεις με συγχρονισμό, δουλειά του Μπράιαν Κλαφ.

Ήταν προπονητής σκληρός και ιδιόρρυθμος, έπινε. Θυμάμαι είχε έρθει η Νότιγχαμ να παίξει με την ΑΕΚ εδώ και είχαν πάθει πλάκα οι δημοσιογράφοι. Πήγαν να μιλήσουν μαζί του και αυτός είχε ξαπλώσει σε μια πολυθρόνα, είχε βγάλει τα παπούτσια του και είχε απλώσει τα πόδια του πάνω σε ένα τραπεζάκι!

Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα. Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι πιστεύω ότι χρειάζεται η ομάδα. Θα πω αυτά που πιστεύω. Έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Πάση θυσία θέλουμε καταρχήν ένα σέντερ μπακ κλάσης. Σε στιλ Μέλμπεργκ. Διότι ο Αβραάμ θα λείπει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω αν μπορούν να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Παπάζογλου. Ο Μανωλάς είναι γρήγορος και δυναμικός, αλλά ακόμα είναι άτσαλος στα μαρκαρίσματα, θέλει δουλειά και στην τεχνική, τον πιστεύω για το μέλλον αλλά ήθελα να δουλέψει δίπλα στον Μέλμπεργκ και να μάθαινε απ’ τις τοποθετήσεις του.

Και στα χαφ θες παίκταρο. Για να μην πω δύο χάφαρους. Θα εξαρτηθεί από τον Φέισα, άμα θα ξεπεράσει τους τραυματισμούς του. Όμως έχεις πρόβλημα και με τον Ιμπαγάσα ο οποίος συνεχώς χτυπάει. Ο δε Μοντέστο έβαλε κι άλλο χρόνο στην πλάτη. Και σημείωση εδώ, μόνο για χαφ φτουράει ο Μοντέστο, δεν μου αρέσει δεξί μπακ ή στόπερ. Για εμένα θες έναν χάφαρο κόφτη και έναν χάφαρο αντιΙμπαγάσα.

Με αυτούς τους 3 παίκτες που είπα ο Ολυμπιακός θα πάρει με κλειστά μάτια το πρωτάθλημα και θα έχει πολύ δυνατή παρουσία στην Ευρώπη. Εντάξει η προσπάθεια με τους Έλληνες, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι συνηθισμένος σε μεγάλους παίκτες και σε πρωταθλήματα και σε ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Η Σάλκε έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ποια είναι η Σάλκε τόσα χρόνια ως σύλλογος στην Ευρώπη και ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Μεγαλύτερη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.

Δεν πρέπει να υπνωτιστούμε από την αδυναμία των αντίπαλων μας στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που έχει πρόεδρο με λεφτά και με πάθος για την ομάδα. Πιστεύω ότι θα πάρει τους 2-3 παίκτες που χρειαζόμαστε για να κάνουν τη διαφορά. Τον σέντερ μπακ ειδικά και τον μπαλαδόρο αντιΙμπαγάσα οπωσδήποτε.

Για Μπρούνο Άλβες που διαβάζω, δεν τρελαίνομαι για αυτά τα λεφτά. Ψηλό παιδί είναι, καλός στις κεφαλιές, δυνατός, αλλά κάτω δεν είναι γρήγορος, ο Πέπε τον κρατάει στην Εθνική Πορτογαλίας. Ο Μέλμπεργκ για εμένα είναι καλύτερος από τον Άλβες για τα λεφτά που κοστίζει. Ο Κόλο Τουρέ που επίσης διαβάζω, είναι στην κατιούσα, αλλά αυτός μου άρεσε, αυτός ναι, υπήρξε πολύ καλός παίκτης, ταχύτατος σέντερ μπακ. Αρκεί να είναι καλά από υγεία.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ