2012-07-11 15:30:03
Φωτογραφία για O κορυφαίος ιστιοπλόος του κόσμου
Έχοντας κατακτήσει κάθε τίτλο και τιμή παγκοσμίως ο Franck Cammas θεωρείται και είναι ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους στον κόσμο. Ο 39χρονος Γάλλος, πρόσφατα κατέκτησε και το Volvo Ocean Race, ως σκίπερ του πληρώματος Groupama και πλέον είναι το φαβορί για λάβει το βραβείο του «Καλύτερου Ιστιοπλόου της Χρονιάς 2012» από την παγκόσμια ομοσπονδία «ISAF».

Ο Gammas γνωρίζει όσοι ελάχιστοι την ιστιοπλοΐα, λαμβάνοντας τα πρώτα ερεθίσματα με σκάφη Optimist στην ηλικία των 10. Στα 24 του, κέρδισε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στην Ευρώπη, το «Figaro du Solitaire». Από τότε έχει σπάσει κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ στα «Transat Jacques Vabre», «Route du Rhum» και τα παγκόσμια πρωταθλήματα με τριμαράν της ORMA.

Η φυσική του κατάσταση είναι τέλεια, επιθυμεί το καλύτερο σε κάθε αγώνα, αποτελεί τον ιδανικό σκίπερ για τα πληρώματα. Χόμπι του είναι η ποδηλασία και η ορειβασία, έχοντας λάβει μέρος και στον διάσημο «Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας». Το 2011 έλαβε την υψηλότερη διάκριση στη χώρα του, το παράσημο της Λεγεώνας των Τιμών, καθώς και το βραβείο της Ακαδημίας των Σπορ.
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ