2012-07-11 15:20:04
Φωτογραφία για Γ. Μίχας: Πήγαν να επιχορηγήσουν με 10.000 € ΜΚΟ «φάντασμα» - Ηθικά και πολιτικά έκθετη η διοίκηση του Δ. Πειραιά
από το Γραφείο Τύπου

Με σκληρές εκφράσεις εναντίον της δημοτικής αρχής Μιχαλολιάκου για την απόπειρα επιχορήγησης με το ποσό των 10.000 € μίας ΜΚΟ η οποία όπως αποδείχτηκε από έγγραφο του Πρωτοδικείου Πειραιά δεν υπάρχει, καταφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχας η διοίκηση του Δήμου μετά και από αυτό το εξόφθαλμο περιστατικό κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος είναι ηθικά και πολιτικά έκθετη. «Όλες σας οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις περί συνετής οικονομικής διαχείρισης έχουν πάει περίπατο. Άλλα λέγατε και άλλα κάνετε. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι επιδεικνύετε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά όταν η χώρα περνά τις δυσκολότερες στιγμές της από τη μεταπολίτευση, όταν η φτώχεια και η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό και όταν ο Δήμος - όπως εσείς ο ίδιος ομολογείτε – κινδυνεύει με λουκέτο λόγω της υποχρηματοδότησης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.


Για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος ο κ. Μίχας πρότεινε και ζήτησε η διεξαγωγή Διαχειριστικού Ελέγχου που έχει ομόφωνα ψηφίσει το Δ.Σ. Πειραιά για την χρονική περίοδο 2003-2010 και που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να ξεκινήσει, να επεκταθεί και στο χρονικό διάστημα που ασκεί εξουσία η σημερινή διοίκηση.

Επιπλέον στην παρέμβαση του ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη κατά την οποία έχει πιαστεί εξ απίνης η δημοτική αρχή, υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα περιστατικά που έχει καταγγείλει η αντιπολίτευση για :

· το ζήτημα της ασφάλισης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου (για δύο συνεχείς χρονιές ένας και μοναδικός μειοδότης συμμετέχει και παίρνει τον διαγωνισμό ύψους άνω των 300.000 €)

· την πρόσληψη του πρώην προέδρου των εργαζομένων στην καθαριότητα ως συμβούλου με παχυλή αμοιβή,

· το ζήτημα με την περιττή αγορά δεκάδων λευκωμάτων για να δίνονται ως πολυτελή δώρα σε επισκέπτες της πόλης

· τον διαγωνισμό με τον ρουχισμό της δημοτικής αστυνομίας που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα

· το ζήτημα με τις παραχωρήσεις των πλαζ του Πειραιά στον ίδιο μειοδότη έναντι πινακίου φακής

Μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων η διοίκηση του δήμου εισηγήθηκε την ανάκληση της απόφασης επιχορήγησης της ΜΚΟ φάντασμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ