2012-07-11 14:43:43
Φωτογραφία για Το σύνδρομο Καρατζαφέρη...
του Αντώνη Καρακούση

Στην πρώτη προεκλογική περίοδο οι πολιτικές στρατηγικές όλων των κομμάτων δοκιμάσθηκαν. Ακόμη κι εκείνων που διεκδικούσαν μερίδιο από την οργή του λαού. 

Και βεβαίως αιφνιδιάστηκαν από το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Στη δεύτερη προεκλογική περίοδο παρ' ότι όλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και τα διλήμματα ετέθησαν από την ίδια τη ζωή, τα κόμματα παρασύρθηκαν και πάλι από τον υφέρποντα και κυρίαρχο λαϊκισμό.

Οι αστικές δυνάμεις είναι αλήθεια πως έδωσαν μάχη υπαρξιακή και έτσι κέρδισαν οριακά την αναμέτρηση. Κατάφεραν σε ένα κλίμα γενικής υποχώρησης να κινητοποιήσουν δυνάμεις και πρόσωπα στη βάση αγαθών που κινδύνευαν.

Μάλιστα μπορεί να πει κανείς ότι τα περισσότερα δεν έγιναν από τα κόμματα. Και μπορεί να ισχυρισθεί κανείς με ασφάλεια ότι τα θεωρούμενα αστικά κόμματα δεν συντονίσθηκαν με τον ευρύ κύκλο των πολιτών που προσέφυγαν σ' αυτά προκειμένου να διασώσουν όσα διασώζονταν
. Δεν επέδειξαν την απαιτούμενη σθεναρότητα και εν τέλει παρασύρθηκαν από τη γοητεία της έννοιας της αναδιαπραγμάτευσης, που θεωρητικώς προπαγάνδιζε ο κ.Τσίπρας, αλλά όλοι ήξεραν ότι δεν θα έχει μεγάλη τύχη. Αντί να αναδείξουν την μεταρρύθμιση ως κυρίαρχη γραμμή υποχώρησαν και εγκλωβίστηκαν στην γραμμή της αναδιαπραγμάτευσης, την οποία, όπως είπαμε κανείς δεν πίστευε, ούτε βεβαίως οι ψηφοφόροι. 

Κάπως έτσι και η συγκροτηθείσα κυβέρνηση συνεργασίας έχει εγκλωβιστεί σε άγονο και αντιπαραγωγικό πεδίο. Η αναδιαπραγμάτευση θα προσκρούει κάθε τόσο στο ευρωπαϊκό παγόβουνο, όπως συνέβη τώρα με το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα. Ο νέος υπουργός Οικονομικών προσγείωσε ομαλά τη χώρα στην πραγματικότητα, αλλά η υπόσχεση της αναδιαπραγμάτευσης επιτρέπει στους πάντες αμφισβητήσεις. Από τον γραφικό βουλευτή Αχαΐας μέχρι τους αρχηγούς που καταδιώκονται από το σύνδρομο Καρατζαφέρη και τείνουν να καταστήσουν τα κόμματά τους παραρτήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομως έτσι τη χώρα θα βυθίσουν, τους πολίτες που τους ψήφισαν θα προδώσουν και τελικώς δεν θα αποφύγουν την τύχη του Καρατζαφέρη.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ