2012-07-11 13:48:05
Φωτογραφία για Οι Γερμανοί δίνουν… άδεια στη Μέρκελ
Άδεια να φύγει σε διακοπές δίνουν οι Γερμανοί πολίτες στην Καγκελάριο Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL. Παρά την κριτική που τής ασκείται τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το 54% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Άνγκελα Μέρκελ ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες της κρίσης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 76% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και στο 55% σε αυτούς των Πρασίνων.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών (72%) θεωρούν ότι η κυρία Μέρκελ εκπροσωπεί σωστά τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα αν δικαιούται να φύγει για διακοπές στο τέλος του μήνα. Σε συντριπτικό ποσοστό (88%) οι Γερμανοί τής δίνουν... άδεια, ενώ σε ποσοστό 95% οι ψηφοφόροι του κόμματος της και σε 97% εκείνοι των Πρασίνων εκτιμούν ότι «έχει κερδίσει τις διακοπές της».

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, με ποσοστό 36% έναντι 26%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αύξησαν κατά μια μονάδα τα ποσοστά τους από την τελευταία μέτρηση, φθάνοντας στο 4%. Κατά μια μονάδα αύξησαν τα ποσοστά τους και οι Πράσινοι φθάνοντας στο 3%, ενώ οι Πειρατές διατηρούνται στο 9% και η Αριστερά στο 7%.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ