2012-07-11 12:48:03
Φωτογραφία για Πυροβολεί κατά ριπάς!
H Εθνική Νέων δεν αποτελεί απλά μια εξαιρετική φουρνιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ίσως μια ομάδα «ξένη» για τα δεδομένα της χώρας μας. Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα και ειδικά η Εθνική Ανδρών συνήθως βασίζονται στο αμυντικό τους παιχνίδι, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των παιδιών του Κώστα Τσάνα που έφτασε μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στηριζόμενη στην επιθετική δραστηριότητά της.

Η «γαλανόλευκη» όχι μόνο στα γήπεδα της Εσθονίας αλλά γενικά στην πορεία της μέχρι τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί μια μηχανή παραγωγής γκολ. Για του λόγου το αληθές σε 9 παιχνίδια μέχρι σήμερα (δύο προκριματικές φάσεις και η φάση των ομίλων του Euro) έχει πετύχει 30 τέρματα. Δηλαδή πάνω από τρία σε κάθε ματς, ενώ δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα.

Συγκεκριμένα τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Εθνική Νέων έκλεισε τη φάση των ομίλων έχοντας την καλύτερη επίθεση (μαζί με την Πορτογαλία την οποία έστειλε... σπίτι της) με 8 τέρματα. Μάλιστα ήταν η δεύτερη ομάδα σε τελικές προσπάθειες, απειλώντας 17 φορές την αντίπαλη εστία. Δείγμα του ότι δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι.


Το κουαρτέτο της φωτιάς

Μπορεί η επιθετική λειτουργία, όπως και η αμυντική, να αποτελεί συνολική προσπάθεια, ωστόσο στην περίπτωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τεράστια συμβολή στα μέχρι τώρα κατορθώματα έχει η επιθετική τετράδα των Διαμαντάκου, Μαυρία, Γιαννιώτα και Κατίδη. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που αποτελούν ίσως την ποιοτικότερη επιθετική γραμμή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έχουν ένα τεράστιο προσόν, την ομοιογένεια στο παιχνίδι τους. Αυτή μόνο τυχαία δεν είναι καθώς αγωνίζονται μαζί εδώ και περίπου μια τετραετία ως μέλη της Εθνικής Παίδων. Ειδικά οι Κατίδης και Γιαννιώτας που είναι συμπαίκτες στον Αρη δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι βρίσκονται με κλειστά μάτια μέσα στο χορτάρι. Ετσι ...τo «Goal» σας παρουσιάζει μέσα και από τους αριθμούς τη μέχρι τώρα παρουσία των συγκεκριμένων παικτών.

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ 

Το «βαρύ πυροβολικό» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κάνει θραύση και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με κληρονομιά τα 6 γκολ στις δύο προκριματικές φάσεις, ο στράικερ του Ολυμπιακού έχει βρει δίχτυα τρεις φορές όντας (μαζί με τον Κατίδη) ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα έχει σερβίρει ένα γκολ στον Σπύρο Φουρλάνο στο ματς με την Εσθονία, ενώ κόντρα στην Πορτογαλία στάθηκε άτυχος καθώς είδε μια προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι.

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΔΗΣ

Το άστρο του λάμπει στα γήπεδα της Εσθονίας. Ο κάπτεν της Εθνικής βγάζει μάτια με αποκορύφωμα την εμφάνιση κόντρα στην Πορτογαλία. Μέχρι τώρα έχει σημειώσει 3 τέρματα και έχει 1 ασίστ, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ευστοχία του καθώς τρεις προσπάθειες που έχουν βρει τέρμα όλες έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργεί στoυς αντιπάλους τα 9 συνολικά κερδισμένα φάουλ στα τρία ματς του ομίλου (από τους πρώτους στη σχετική λίστα).

3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ

Ο έτερος ποδοσφαιριστής του Αρη, που κάνει «παπάδες» με την Εθνική Νέων. Σκόραρε τη μία και μοναδική φορά στη νίκη-πρόκριση σε βάρος της Πορτογαλίας, ωστόσο η συνεισφορά του δεν σταματάει εκεί καθώς έχει ήδη δύο ασίστ (από τους πιο δημιουργικούς του τουρνουά). Πραγματικός «δαίμονας», αποτελεί τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στη φάση των ομίλων (11) ενώ ήταν αυτός που πήρε την αποβολή του Πορτογάλου Μάρτις με απευθείας κόκκινη.

4. ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ

Στην περίπτωση του Χάρη Μαυρία οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Η απόδοση του μέσου του Παναθηναϊκού σε όλα τα ματς της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η συγκομιδή της μίας ασίστ μοιάζει... φτωχή για να αποτυπώσει την παρουσία του στο τουρνουά. Δεν είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως η παρουσία του αποτελεί βαρόμετρο συνολικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και σίγουρα η απουσία του από τον ημιτελικό είναι τεράστιο πλήγμα για τον Κώστα Τσάνα.
sentragoal
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πόσο μπροστά έβλεπε…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πόσο μπροστά έβλεπε…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ