2012-07-11 11:38:11
Φωτογραφία για Καθυστερούν τα έργα υγείας στη Θεσσαλία
Σύσκεψη με Φορείς έργων Υγείας στο Ε.Σ.Π.Α. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Η σύσκεψη, σύμφωνα με το thessalianews.gr πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων από το Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας Πράξεων και της επίτευξης των στόχων του Προγράμματος. Ο περιφερειάρχης διαπίστωσε μία γενική καθυστέρηση στα έργα του τομέα Υγείας, που επικεντρώνεται στις πολλαπλές αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται από το Υπουργείο Υγείας αφενός, ειδικότερα δε σε αυτές που αφορούν στην έγκριση προδιαγραφών προμήθειας εξοπλισμών. Παράλληλα κάλεσε όλους τους φορείς να επιταχύνουν τους ρυθμούς επιδεικνύοντας συνέπεια και αποτελεσματικότητα καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου η κρίση μαστίζει και τον τομέα της Υγείας συνεργαζόμαστε με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας με στόχο να βελτιώσουμε τις υποδομές τους και να τα κάνουμε αποδοτικότερα
. Έργα όπως αυτά πέραν του ότι είναι χρήσιμα για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία διαχέοντας κοινοτικά κονδύλια στην αγορά. Σήμερα που οι πολίτες στρέφονται προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς».

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι έως το τέλος του 2015 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί όλα τα έργα του Ε.Σ.Π.Α. , προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση των εθνικών πόρων για μεταγενέστερες δαπάνες ανειλημμένων υποχρεώσεων. Για το λόγο αυτό, κάθε έργο που σχεδιάζεται και εντάσσεται, οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την παράμετρο αυτή, που ελέγχεται και από την Διαχειριστική Αρχή για την ένταξη έργων.

Παράλληλα κατά τη συνάντηση υπήρξε δέσμευση από τους Φορείς Υγείας της Θεσσαλίας, για πλήρη αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων με εντάξεις νέων έργων που ωριμάζουν στην τρέχουσα περίοδο, με στόχο εντάξεις στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έως τέλος του έτους. Συζητήθηκε αναλυτικά η πρόοδος των ήδη ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και το χρονοδιάγραμμα επομένων ενεργειών γι΄ αυτά.

Υπήρξε δέσμευση για πλήρη επιτάχυνση, ώστε να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης των μη δημοπρατημένων έργων, οι διαγωνισμοί των έργων που είναι σε εξέλιξη ώστε να προχωρήσουν σε σύμβαση και η υλοποίηση των έργων που έχουν σύμβαση.Σε ότι αφορά σε νέα έργα, οι αρμόδιοι φορείς δήλωσαν ότι ωριμάζουν τόσο κτιριακά έργα όσο και έργα προμήθειας εξοπλισμού. Ακόμα συμφωνήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να επιδιωχθεί η έγκαιρη αδειοδότησή τους από το Υπουργείο, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ