2012-07-11 09:09:01
Φωτογραφία για ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ Κατεβάζει στόλο η Ρωσία, ασκήσεις από Τουρκία και Ισραήλ
Η Αγκυρα πραγματοποιεί τις ασκήσεις εντός του Οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Ασκήσεις ετοιμότητας πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα και οι συριακές δυνάμεις

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς, μετά τις πληροφορίες για μονάδες του ρωσικού στόλου που κατευθύνονται στη Συρία, Τουρκία και Ισραήλ ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση ασκήσεων σε κοντινές περιοχές νοτίως της Κύπρου.Η Τουρκία μάλιστα επιχειρεί να στείλει και μήνυμα στη Λευκωσία, καθώς η άσκηση που ανήγγειλε είναι λίγα μόλις μίλια από το κοίτασμα της Αφροδίτης και εντός του Οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η άσκηση με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιηθεί από 12-13 Ιουλίου σύμφωνα με την τούρκικη NAVTEX (418/12) σε περιοχές πέριξ της Αφροδίτης, σε μια περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με τη Noble Energy για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου.


Λίγες δεκάδες μίλια νοτιότερα εντός του FIR Λευκωσίας στα όριά του με το αιγυπτιακό FIR το Ισραήλ (σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ της Λευκωσίας) πραγματοποιεί άσκηση (10-12 Ιουλίου) και έτσι φαίνεται ότι συμπίπτουν χρονικά τουλάχιστον για αύριο οι τουρκικές και ισραηλινές ασκήσεις.

 

Τα ρωσικά πλοία

Χθες έγινε γνωστό από το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ ότι μονάδες από τους στόλους της Βόρειας Θάλασσας, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας κατευθύνονται προς τη Συρία και τη ρωσική ναυτική βάση στην Ταρσό.

Επικεφαλής των πλοίων που ξεκίνησαν από τη βάση του Σεβερομόρσκ στη θάλασσα του Μπάρεντς είναι το ανθυποβρυχιακό καταδρομικό «Admiral Chabanenko», από τη Μαύρη Θάλασσα έχει ξεκινήσει το καταδρομικό «Smetilvy», ενώ στη ρωσική αρμάδα θα προστεθεί και η φρεγάτα «Yaroslavl Mudry» από τον στόλο της Βαλτικής Θάλασσας.

Η ρωσική πλευρά προσπάθησε να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα, δηλώνοντας, σύμφωνα με το Ιντερφαξ, ότι η κίνηση των πλοίων δεν συνδέεται με την κρίση στη Συρία, δήλωση που φυσικά δεν είναι πειστική!

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Συρία: Ο συριακός στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις 

Στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες, άρχισε σήμερα ο συριακός στρατός, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις συμμετέχουν στις ασκήσεις αυτές, στόχος των οποίων είναι "να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του στρατού", τόνισε το πρακτορείο.

Κ.Λ © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ