2012-07-10 16:27:51
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί κατά του ομίλου Λάτση στο πλαίσιο του πανενεργειακού αγώνα;
Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ αλλά και φυσικά της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ και ότι θα στηρίξει τον ευρύτερο πανενεργειακό αγώνα, που είναι σήμερα αναγκαίος, αφού ...η κυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους αυτούς τους σημαντικούς ενεργειακούς φορείς. Η ιδιωτικοποίηση των σημαντικών αυτών ενεργειακών φορέων συνιστά πολιτικό εθνικό έγκλημα και πρέπει εδώ και τώρα να αποτραπεί.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα ήθελα να ενημερώσω τον κ.Τσίπρα ότι σήμερα, πριν κάποια νέα ιδιωτικοποίηση, το 41.85% των ΕΛΠΕ ανήκει στον όμιλο Λάτση και το 22,67% σε "ευρύ επενδυτικό κοινό". Στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν με ποσοστό 35% ενώ η ΔΕΣΦΑ αποτελεί θυγατρική της ΔΕΠΑ.

Ο κ.Τσίπρας σκοπεύει στα πλαίσια του "πανενεργειακού αγώνα" να συγκρουστεί με τον όμιλο Λάτση; Θα επιδιώξει την εκδίωξη των ιδιωτών επενδυτών από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις; Αν ναι, με ποιον τρόπο; Θα αγοράσει εν μέσω κρίσης το ποσοστό τους ή θα γίνει κάποια "κοινωνικοποίηση" των επιχειρήσεων;
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ