2012-07-10 08:58:01
Φωτογραφία για Ξανά στη σωστή τροχιά....
Για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, όπως εξήγησε ο κ. Γιούνκερ, εξετάστηκαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επανέλθουν στο ελληνικό ζήτημα, όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και συντάξει την τελική της έκθεση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%.


«Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέτοια αιτήματα από την ελληνική πλευρά», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα μετατεθούν το αργότερο για το Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup θα βρει τη λύση και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Επαφές Γ. Στουρνάρα

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup o κ. Στουρνάρας είχε συναντήσεις με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Μήνυμα Σόιμπλε

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνεχάρη, με επιστολή του, τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα ζητήματα μπροστά μας είναι σημαντικά».

Σύμφωνα με παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση στην ΕΕ γενικά και ιδιαιτέρως στην Ευρωζώνη απαιτούν κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας, ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτές τις εξελίξεις και ήδη έκανε ένα σημαντικό βήμα με τον ταχύ σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Καταλήγοντας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτή την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ