2012-07-10 08:29:04
Φωτογραφία για Όλα όσα έγιναν στο Eurogroup
Γιούνκερ: « χαιρετίζουμε τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας... δεν υπήρξε κανένα ελληνικό αίτημα σήμερα»

Ο επικεφαλής του eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας αμέσως μετά από 10 περίπου ώρες συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης επιβεβαίωσε την  πρότασή του για τον νυν Κεντρικό Τραπεζίτη του Λουξεμβούργου Υβ Μερς στη θέση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.

« Μιλήσαμε για την χρηματοδότηση της Ισπανίας από τον EMS συμφωνήσαμε για 13 δισ. ευρώ για την χρηματοδότηση του ισπανικού τραπεζικού τομέα και μιλήσαμε και για ένα σχέδιο εποπτείας των τραπεζών στην ευρωζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου η Ισπανία εξασφάλισε επιμήκυνσης ενός έτους ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι το 2014 καθώς και 30 δις. ευρώ για το τραπεζικό της τομέα μέχρι το τέλος του μήνα.


Αναφορικά με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κύριο Στουρνάρα ο κ Γιούνκερ ανέφερε «πως χαιρετίζουμε τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας καθώς και τις δεσμεύσεις πως η χώρα θα ακολουθήσει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» ενώ τόνιζε χαρακτηριστικά πως «δεν υπήρξε κανένα ελληνικό αίτημα σήμερα» Ουσιαστικά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης παρέπεμψαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα στο επόμενο eurogroup της 20ης Ιουλίου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην πρώτη του συμμετοχή στο eurogroup προσπάθησε εν μέσω αφόρητων πιέσεων να ζητήσει τροποποιήσεις στο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας μας με διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον ESM .

Παράλληλα οι προσπάθειες Βερολίνου και Παρισίων να βρουν τη «χρυσή τομή» στη διαδοχή του κ. Γιούνεκρ στην προεδρία του eurogroup με διπλή προεδρία ανά 2,5 έτη, μεταξύ του Βολφγκανγκ Σόιμπλε και του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πειρ Μοσκοβισί, δεν καρποφόρησαν και ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου παραμένει στο πόστο του, τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ