2012-07-10 05:45:37
Φωτογραφία για Ξενοδοχείο και μητροπολιτικό πάρκο τα βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου;
Εδώ και 40 χρόνια μαραζώνουν Τα θερινά ανάκτορα της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας,126 χρόνια από την ανέγερσή τους, θα μετατραπούν σε ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα βιώσιμο Μητροπολιτικό Πάρκο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη Παράλληλα, οι νεοκλασικού ρυθμού στρατώνες θα μετατραπούν σε μικρό ξενοδοχείο boutique πέντε αστέρων και το παλαιό ξενοδοχείο σε ένα καλό εστιατόριο. Με τις νέες χρήσεις στα διατηρητέα κτήρια του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου, αλλά και την επαναφορά παλαιότερων, υπολογίζεται ότι θα καταστεί οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του χώρου ως Μητροπολιτικού Πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τατόι είναι ένας πολυσύνθετος τόπος, με παρθένες δασικές εκτάσεις, ιστορικά μνημεία, αγροτικές εκτάσεις και διατηρητέα διαφορετικών ρυθμών και εποχών κτίρια.

Η κατάρτιση του σχεδίου για την ανάδειξη 23.550 στρεμμάτων από τα συνολικά 42.000 στρέμματα του κτήματος (τα υπόλοιπα περιλαμβάνονται στην Α' ζώνη απολύτου προστασίας της Πάρνηθας) ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ανατέθηκε, έπειτα από διαγωνισμό, από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) με χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ