2012-07-09 19:37:55
Φωτογραφία για Αλλος ενας Υφυ-πουργός ΔΕν άντεξε την πίεση των ημερών και παραιτήθηκε στο ζέσταμα....
Η επιστολή παραίτησης του μέχρι σήμερα υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου (στη θέση του ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος): «Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

»Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

»Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα απότην αρχή κιόλας του βίου της.


»Απαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε "καρέκλα" πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη, την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

»Απαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το "εδώ στα δύσκολα". Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

»Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα. Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

»Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους».

-

Σ.Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση»

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμα και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντά του».

«Ανευ σημασίας» ήταν το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για την παραίτηση του Ν.Νικολόπουλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

**

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου για την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

«Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει λογική εξήγηση», αφού «μόλις χθες (ο κ. Νικολόπουλος) είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ακριβώς, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του, δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμη και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντα του».

Ερωτώμενος για το αν ισχύει η διαρροή ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος από τη συμπεριφορά του κ. Νικολόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν έχω τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αυτό είναι όλο».

***

Στο Μέγαρο Μαξίμου πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δικαιώνονται εκ των υστέρων καθώς δεν θεωρούσαν τον κ. Νικολόπουλο ικανό να μετέχει στην κυβέρνηση των τριών κομμάτων. Θυμήθηκαν μάλιστα ότι ο βουλευτής Αχαΐας ήταν τους φανατικότερους πολέμιους του Αντώνη Σαμαρά την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ιδρύσει την Πολιτική Ανοιξη και πρωτοστατούσε μάλιστα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

Σϋμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί αμέσως μετά τις επαφές του με την Τρόικα και μάλιστα είχε κοινοποιήσει τη σχετική επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο τουλάχιστον από χθες. Αποφασίστηκε όμως να κρατηθεί κρυφή η πρόθεσή του αυτή ώστε να μην ανατραπούν οι εντυπώσεις από τη διαδικασία των πραγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ότι ο κ. Νικολόπουλος έστειλε το πρωί επιστολή στον πρωθυπουργό και εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο που του είχε αναθέσει ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και σε έντονο ύφος του είπε να περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο και συμπληρώνουν ότι αντί της επίσκεψης κοινοποιήθηκε στον Τύπο η ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ως σχόλιο μάλιστα αναφέρουν ότι αν ήταν αυτός ο υπουργός μάλλον όλα θα ήταν καλύτερα Η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως πλήγμα ουσιαστικό καθώς γίνεται την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση αρχίζει ουσιαστικά να εργάζεται έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων.

***

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο υπήρχε κόντρα του κ. Νικολόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς και ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε διαμαρτυρηθεί στον κ. Σαμαρά για τις «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες που του είχε «παραχωρήσει» ο πολιτικός προϊστάμενός του.

Κατά τις πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νικολόπουλο και σε έντονο ύφος τού ζήτησε να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς -όπως λένε οι πηγές από το Μαξίμου- ο κ. Νικολόπουλος είχε ήδη διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης την επιστολή παραίτησής του.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ