2012-07-09 18:42:03
Φωτογραφία για Οι όροι της ισπανικής βοήθειας στο σημερινό Eurogroup
Οι όροι της οικονομικής βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες θα κυριαρχήσουν στο σημερινό Eurogroup, με την προϋπόθεση να... αυξήσουν το επίπεδο των ιδίων κεφαλαίων τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, «όλα τα ισπανικά ιδρύματα πρέπει να αυξήσουν έως και κατά 9% το επίπεδο του υψηλής ποιότητας κεφαλαίου τους, το επίπεδο των ιδίων πόρων, σε ένα ποσοστό που μέχρι σήμερα ήταν απαιτητό μόνο για τις μεγάλες τράπεζες», αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θεωρείται κρίσιμη, τη στιγμή που η ένταση στις αγορές κορυφώνεται εν αναμονή της ανακοίνωσης των λεπτομερειών για τη χορήγηση της βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες.

Τα επιτόκια των δεκαετών ισπανικών ομολόγων παρέμεναν σήμερα σε υψηλό επίπεδο, στο 6,973%, ενώ τα ισπανικά σπρεντ βρίσκονταν επίσης υψηλά, στις 564 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι χάνουν την υπομονή τους, καθώς μετά τις 9 Ιουνίου, οπότε και ανακοινώθηκε η χορήγηση έως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ οικονομικής βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες, δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ