2012-07-09 18:02:05
Φωτογραφία για «Ήθελε να περπατά στην κοινωνία με ψηλά το κεφάλι» λέει το περιβάλλον του Νικολόπουλου
Το δημαρχιακό θώκο της Πάτρας στοχεύει πλέον ο μέχρι πριν λίγες ώρες υφυπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την παραίτηση που υπέβαλλε στον Αντώνη Σαμαρά. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για... "παραίτηση - βόμβα", ωστόσο για το στενό περιβάλλον του κ. Νικολόπουλου η παραίτησή του μόνο «βόμβα» δεν ήταν. Ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ δεν περίμενε να ακούσει τίποτε καλύτερο και τίποτε το αισιόδοξο από τους τροϊκανούς όταν επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο. Μάλιστα τα όσα ζήτησαν οι τροϊκανοί θα πρέπει να του ήρθαν «λουκούμι» για να κάνει την κίνηση την οποία, πολιτικά στελέχη από την Αχαΐα εκτιμούν ότι μελετούσε καλά από καιρό.

Ο Ν. Νικολόπουλος είναι γνωστό ότι επιθυμεί διακαώς να εκλεγεί Δήμαρχος Πατρέων, κάτι το οποίο όταν το επιχείρησε στο παρελθόν απέτυχε (εκλογική ήττα από Ανδρέα Καράβολα το 1990), και που τώρα με «τι δάφνες του αντιμνημονιακού, που δεν δίστασε να αφήσει την υφυπουργική καρέκλα και να τα βροντήξει» ελπίζει ότι θα το επιτύχει.


Αν λοιπόν ο κ. Νικολόπουλος ετοιμάζεται να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Πατρέων, τότε «χαλάνε τα σχέδια που έχουν κάνει πολλοί» κι «αλλάζουν πλήρως τα σενάρια» σχολίαζαν οι πολιτικοί παρατηρητές που παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις μετά την παραίτηση Νικολόπουλου από την κυβέρνηση.

Πάντως το στενό περιβάλλον του τέως υφυπουργού Εργασίας, τόνιζε εμφατικά προς κάθε κατεύθυνση πως «ο Νίκος παραιτήθηκε γιατί ήθελε να κυκλοφορεί με ψηλά το κεφάλι και χωρίς να κρύβεται ανάμεσα στους πολίτες που τον ψήφισαν». Μάλιστα το ίδιο περιβάλλον στην ερώτηση αν ο κ. Νικολόπουλος πάει βουρ για υποψήφιος Δήμαρχος, απέφευγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και άλλαζε κουβέντα.

Οργή Α. Σαμαρά

Οργισμένος φέρεται να είναι πάντως ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την κίνηση Νικολόπουλου, ενώ και οι κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται σκεπτικοί αφού ο Νικολόπουλος τους πρόλαβε και κατεγράφη αυτός ως αντιτροϊκανός αντί εκείνων.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ότι ο κ. Νικολόπουλος έστειλε το πρωί επιστολή στον πρωθυπουργό και εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο που του είχε αναθέσει ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και σε έντονο ύφος του είπε να περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο και συμπληρώνουν ότι αντί της επίσκεψης κοινοποιήθηκε στον Τύπο η ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ως σχόλιο μάλιστα αναφέρουν ότι αν ήταν αυτός ο υπουργός μάλλον όλα θα ήταν καλύτερα Η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως πλήγμα ουσιαστικό καθώς γίνεται την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση αρχίζει ουσιαστικά να εργάζεται έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Αναμένεται πάντως κι επίσημη αντίδραση από το Μαξίμου.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ