2012-07-09 15:36:02
Φωτογραφία για Τα φθηνότερα ασφάλιστρα ο βασικός λόγος αλλαγής ασφαλιστικής εταιρίας
Τα φθηνότερα ασφάλιστρα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον οι περισσότεροι χρήστες του site που απάντησαν σε σχετική online έρευνα άλλαξαν ασφαλιστική εταιρία ασφάλισης αυτοκινήτου μέσα στο τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο, ένα επίσης σημαντικό κομμάτι των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι δεν άλλαξε ασφαλιστική εταιρία. Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την online έρευνα (βλέπε πίνακα ) το 37% των συμμετεχόντων απάντησε ότι άλλαξε εταιρία μέσα στον τελευταίο χρόνο για φθηνότερα ασφάλιστρα.

Το 27% απάντησε ότι δεν άλλαξε εταιρία. Ένα 15% απάντησε ότι άλλαξε εταιρία γιατί είχε μεγαλύτερη φερεγγυότητα , ένα 13% γιατί έκανε online ασφάλιση η απευθείας σε κάποια εταιρία η πρακτορείο , και ένα 7% γιατί έκανα τρίμηνη ασφάλιση ( που δεν παρέχουν όλες οι εταιρίες ).

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αναζητούν φθηνές ή εναλλακτικές λύσεις ασφάλισης και δεν φαίνεται να τους επηρεάζει η φερεγγυότητα της εταιρίας.

Γεγονός που πιθανόν να οφείλεται και στην αλλαγή τρόπου εποπτείας των ασφαλιστικών εταιριών και το ξεκαθάρισμα της αγοράς με πολλές ανακλήσεις αδειών λειτουργίας προβληματικών ασφαλιστικών τα προηγούμενα χρόνια.

asfalisinet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ