2012-07-09 11:43:56
Φωτογραφία για ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΟΥΤΣ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Το "gazzetta.gr" παρουσιάζει το προφίλ του νέου προπονητή των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος ζητώντας τη γνώμη από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Για τον Έλληνα τεχνικό, μεταξύ άλλων μίλησε και ο Σταύρος Ελληνιάδης.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο Μαρούσι τη χρονιά που η ομάδα των βορείων προαστίων τρέλανε όλη την Ευρώπη και προκρίθηκε στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. «Το έβλεπα να έρχεται το μεγάλο βήμα για τον κόουτς. Είχε δείξει δείγματα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά την χρονιά που συνεργαστήκαμε στο Μαρούσι, η ομάδα έκανε μεγάλη πορεία και κέρδισε τον σεβασμό όλων. Και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και νομίζω πως σε έναν πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η επιτυχία του ανήκει καθώς ήταν εξαιρετικό το μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα. Ήμουν σίγουρος πως κάποια στιγμή θα έκανε το μεγάλο βήμα και άξιζε να το κάνει. Πλέον είναι γι' αυτόν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει στο υψηλό επίπεδο ότι είναι ανταγωνιστικός και να πετύχει όσα έχει ονειρευτεί. Πηγαίνει σε μια ομάδα που την αγαπάει ιδιαίτερα και είναι και αυτό ένα σημαντικό στοιχείο. Θεωρώ πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν μια πάρα πολύ καλή επιλογή».


Σε ό,τι έχει να κάνει με το προφίλ του 47χρονου τεχνικού, ο Σταύρος Ελληνιάδης είπε πως «είναι πολύ καλός χαρακτήρας, με τις γνώσεις του και τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους παίκτες, εμπνέει τον σεβασμό. Και αυτό είναι σημαντικό, ο παίκτης αν δει κάποιον να μην του τα λέει όσο καλά θέλει να τα ακούσει αυτός, τότε δεν του έχει εμπιστοσύνη. Ο Γιώργος ήταν η έμπνευση όλης της ομάδας στο Μαρούσι και πίστευε ότι μπορούμε να φτάσουμε ως το Final Four εκείνη τη χρονιά. Όταν ο παίκτης βλέπει ότι έχει να κάνει με έναν προπονητή που δεν φοβάται, τότε βγάζει τον καλύτερο του εαυτό και εκείνος. Μην ξεχνάτε εκείνη τη χρονιά είχαμε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι»

Σε ερώτηση προς τον έμπειρο μάνατζερ εάν υπάρχει κάτι που τον... φοβίζει σε ό,τι έχει να κάνει στο μεγάλο βήμα του Έλληνα τεχνικού και εκείνος απάντησε πως «ο Ολυμπιακός την προηγούμενη χρονιά έκανε ένα θαύμα και μια τρομερή πορεία και για ένα σουτ έχασε το Triple Crown, αυτό δημιουργεί πολλές ευθύνες, ο Γιώργος, από ό,τι έχω διαβάσει στα ρεπορτάζ, έχει την εμπιστοσύνη από τους προέδρους και τον κόσμο οπότε γρήγορα θα μπει στο κλίμα της ομάδας, όχι δεν με φοβίζει κάτι. Θεωρώ πως μπορεί στον Ολυμπιακό να δημιουργηθεί ένας νέος μεγάλος Έλληνας κόουτς»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ