2012-07-08 17:17:37
Φωτογραφία για Έκτακτο Eurogroup στις 20 Ιουλίου – Τι είπε η Τρόικα στο Στουρνάρα, στη συνάντησή τους [ΒΙΝΤΕΟ]
Τόμσεν: Στουρνάρα, δε θα περάσεις καλά!

Ευθεία προειδοποίηση, με ίχνη εκβιασμού, από τον επικεφαλής της Τρόικα, προς τον υπουργό οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Διαβάστε στο planet-greece τι έγινε σήμερα στη συνάντηση και γιατί συγκαλείται έκτακτο Eurogroup μες στον Ιούλιο Χωρίς τα επίσημα στοιχεία από τους ελεγκτές της Τρόικας θα συνεδριάσουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Γι αυτό τον λόγο κρίνεται τουλάχιστον επικτακτική η ανάγκης και νέας συνεδρίασης του Eurogroup, με πιο πιθανή ημερομηνία να φαντάζει αυτή στις 20 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναχωρεί για το Στρασβούργο και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πολ Τόμσεν οι ομόλογοι του τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις.

«Το Eurogroup αύριο θ΄αρχίσει να υλοποιεί τις αποφάσεις που έλαβαν στα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες της ευρωζώνης και θα υπάρξει και μια ακόμα σύνοδος στη διάρκεια αυτού του μήνα, στις 20 Ιουλίου νομίζω», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί


Ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να υλοποιήσει "γρήγορα" τις αποφάσεις αυτές, κυρίως την ολοκληρωμένη τραπεζική εποπτεία ώστε ν΄ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών. «Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε συγκεκριμένα μηνύματα ότι αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου θα μεταφραστούν σε πραγματική δράση. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό» σημείωσε ο Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

«Πρέπει ν΄αρχίσουμε από αύριο κιόλας, στη σύνοδο των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί πρέπει πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουν το σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών τραπεζών και να προχωρήσουν περισσότερο.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.Οι εκπρόσωποι των δανειστών ήθελαν, μετά τις επαφές με τους υπουργούς, να ακούσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και να συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Στουρνάρα, εν όψει της σύνταξης της αναφοράς τους προς το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα ενημερώσουν αύριο τη συνεδρίαση του Eurogroup.Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, θα αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στους στόχους που τίθενται στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι επικεφαλής της τρόικας είπαν χαριτολογώντας στον κ. Στουρνάρα «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά», για να πάρουν την απάντηση «το γνωρίζω».
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ