2012-07-08 10:48:31
Φωτογραφία για Το τελικό grid εκκίνησης του GP Μ. Βρετανίας
Οι ποινές ήταν ούτως ή άλλως πάρα πολλές από το GP Ευρώπης στη Valencia και ήρθε να προστεθεί και αυτή του Hulkenberg μετά το τέλος του FP3, οπότε αλλάζουν αρκετά τη σειρά εκκίνησης του αγώνα του 2012 στο Silverstone.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μ. Βρετανίας, που κράτησαν πάνω από 2,5 ώρες λόγω της διακοπής, έχουν ολοκληρωθεί, αλλά η κατάταξη που σχηματίστηκε μετά το τέλος τους δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Από τους 24 οδηγούς οι 4 έχουν ποινές και θα ξεκινήσουν πιο πίσω, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και μια μικρή αμφιβολία για το αν ο Fernando Alonso θα διατηρήσει την pole position. Ο Ισπανός της Ferrari κατάφερε οριακά στο τέλος του Q2 να περάσει στην πρώτη 10άδα, την ώρα που στην πίστα υπήρχαν κίτρινες σημαίες λόγω της εξόδου του Romain Grosjean. Όπως όμως προκύπτει από τα στοιχεία, ο Alonso περνώντας από το επικίνδυνο σημείο επιβράδυνε όσο χρειαζόταν και έτσι οι αγωνοδίκες δεν τον τιμώρησαν.


Οι υπόλοιπες ποινές, αφορούν τους Jan-Eric Vergne, Kamui Kobayashi, Nico Hulkenberg και Charles Pic. Ο Γάλλος οδηγός της Toro Rosso έχει ποινή 10 θέσεων από τον προηγούμενο αγώνα στη Valencia λόγω της σύγκρουσής του με τον Heikki Kovalainen, κάτι που σημαίνει ότι αντί για τη 16η θέση θα εκκινήσει από την 23η. Ποινή από το GP Ευρώπης, 5 θέσεων, κουβαλά ο Kobayashi, λόγω της σύγκρουσής του με τον Felipe Massa, και θα εκκινήσει από τη 17η θέση αντί για τη 12η. Στο Silverstone πήραν ποινές 5 θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων οι Hulkenberg και Pic, με τον Γερμανό της Force India να ξεκινά από τη 14η θέση αντί για την 9η και τον Γάλλο της Marussia απλώς να παραμένει στην τελευταία θέση στην οποία κατατάχτηκε. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πλήρες και τελικό grid του GP Μ. Βρετανίας. Για να μην μπερδευόμαστε δηλαδή Θέση/Οδηγός/Ομάδα

1/Fernando Alonso/Ferrari

2/Mark Webber/Red Bull

3/Michael Schumacher/Mercedes

4/Sebastian Vettel/Red Bull

5/Felipe Massa/Ferrari

6/Kimi Raikkonen/Lotus

7/Pastor Maldonado/Williams

8/Lewis Hamilton/McLaren

9/Romain Grosjean/Lotus

10/Paul di Resta/Force India

11/Nico Rosberg/Mercedes 

12/Daniel Ricciardo/Toro Rosso 

13/Bruno Senna/Williams 

14/Nico Hulkenberg/Force India 

15/Sergio Perez/Sauber 

16/Jenson Button/McLaren 

17/Kamui Kobayashi/Sauber 

18/Vitaly Petrov/Caterham 

19/Heikki Kovalainen/Caterham 

20/Timo Glock/Marussia 

21/Pedro de la Rosa/HRT 

22/Narain Karthikeyan/HRT 

23/Jean-Eric Vergne/Toro Rosso 

24/Charles Pic/Marussia

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ