2012-07-06 18:29:46
Φωτογραφία για Ο Βασιλιάς στον τελικό! (vids) Την ευκαιρία να φτάσει τα 17 Grand Slam και να επιστρέψει στο No1 της ATP θα έχει ο Φέντερερ που επικράτησε 3-1 σετ του Τζόκοβιτς και πέρασε στον τελικό του Wimbledon.  Οπως ήταν ο ημιτελικός του Roland Garros στον οποίο ο Σέρβος είχε κάνει πάρτι, καμία σχέση. Ενας Φέν
Την ευκαιρία να φτάσει τα 17 Grand Slam και να επιστρέψει στο No1 της ATP θα έχει ο Φέντερερ που επικράτησε 3-1 σετ του Τζόκοβιτς και πέρασε στον τελικό του Wimbledon.

Οπως ήταν ο ημιτελικός του Roland Garros στον οποίο ο Σέρβος είχε κάνει πάρτι, καμία σχέση. Ενας Φέντερερ πραγματικά βγαλμένος από τα παλιά επικράτησε μάλλον εύκολα του κατόχου του τίτλου κάνοντας ελάχιστα αβίαστα λάθη. Ο μεγάλος Ελβετός επικράτησε 3-1 σετ (3-6, 6-3, 4-6, 3-6), έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος που φτάνει για 8η φορά στον τελικό του Open του Λονδίνου και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο και 17 major συνολικά. Ο 31χρονος θα βρει μπροστά του έναν εκ των Αντι Μάρει (Σκωτία, Νο4) και Τζο Βιλφρέντ Τσόνγκα (Γαλλία, Νο5) που κοντράρονται στον άλλο ημιτελικό και αν σηκώσει την κούπα θα επιστρέψει μετά από αρκετό καιρό στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

1ο ΣΕΤ

Στο πρώτο κομμάτι του ημιτελικού, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και έτσι φτάσαμε στο 3-2 υπέρ του Φέντερερ
. Στην συνέχεια αν και ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 30-0, ο Ελβετός έκανε το πρώτο break στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 games. Ο κάτοχος 16 τίτλων Grand Slam κράτησε στο επόμενο game το σερβίς του για το 5-2 και παρότι ο Σέρβος μείωσε σε 5-3 με love, με τρομερά σερβίς και δύο άσους έκανε το 6-3 και έφτασε στο 1-0 στα σετ.

2ο ΣΕΤ

Μετά την απώλεια του πρώτου, ο Νόλε μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτρο σετ και μετά το κράτημα στο σερβίς του στο πρώτο, έκανε break στο δεύτερο game και με νέο κράτημα έφτασε πολύ γρήγορα στο σημαντικό προβάδισμα του 3-0. Ο Φέντερερ πήρε το πρώτο του game για το 3-1, όμως ο ρυθμός του Σέρβου ήταν εξαιρετικός και μετά το 4-2 με winners-φωτιά με το forehand έφτασε στο 5-2 και στη συνέχεια στο 6-3 με love game για να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ τον Ελβετό.

3ο ΣΕΤ

Ισορροπημένο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ήταν το πρώτο σετ, με τον Φέντερερ να κρατάει το σερβίς του και ενώ είχε break point σε αυτό του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος άντεξε και έκανε το 1-1 στα game. Η συνέχεια πήγε φυσιολογικά χωρίς break με τον Ελβετό να κάνει το 3-2 πριν το καλύτερο game του αγώνα. Σε αυτό ο 31χρονος κατάφερε να μετατρέψει το 30-0 σε 30-40 όμως ο Νόλε στο καλύτερο ράλι του αγώνα το έσβησε και ενώ ο Φέντερερ είχε και νέο break point ο 25χρονος ισοφάρισε σε 3-3 στο καθοριστικό σετ για να πάμε στο 4-4. Σε αυτό το σημείο ένα κακό drop shot και ένα αβίαστο λάθος με το forehand, εδωσαν στον Νόλε break point, όμως ο Φέντερερ ήταν σε εξαιρετική μέρα και με ακόμα δύο καλά σερβίς πήρε προβάδισμα 5-4. Ο Νόλε σέρβιρε για να μείνει στο σετ, όμως αυτό δεν έμελλε να γίνει με τον 31χρονο να φτάνει στο 15-40 και να εκμεταλλεύτεται την ευκαιρία του για το 6-4 game και 2-1 σετ.

4ο ΣΕΤ

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Φέντερερ έγινε αφεντικό στο τέταρτο σετ. Εκανε το 1-0 με κράτημα στο σερβίς και αφού έφτασε σε 0-40 σε αυτό του Τζόκοβιτς έκανε το break (2-0). Ο Ελβετός παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από τους τελευταίους αγώνες κόντρα σε Νόλε και Ναδάλ και χαρακτηριστικό είναι ότι σε εκείνο το σημείο είχε μόλις 9 αβίαστα λάθη (αντί 17 του Σέρβου). Στη συνέχεια το σκορ έγινε 3-0 και 4-1 υπέρ του Φέντερερ, ο οποίος κράτησε όλα τα επόμενα σερβίς του και έφτασε στη νίκη με 6-3 και την πρόκριση στον τελικό.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ