2012-07-06 14:54:05
Φωτογραφία για Ετοιμάζουν επιστολή στην ... Τρόικα για τον ENISA
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Κριτσωτάκης

Νέος κύκλος επαφών ξεκινάει από την πλευρά του ENISA και των τοπικών Αρχών, με στόχο να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. η παραμονή του στη χώρα, την ώρα που η απομάκρυνση του από την Κρήτη είναι δρομολογημένη!

Πρόκειται για μια επιστολή, η οποία έχει γραφτεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ENISA, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Η επιστολή αυτή, αφού υπογραφεί από όλους όσοι το επιθυμούν, θα αποσταλεί στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κύριο Κωστή Χατζηδάκη.

Θέμα της επιστολής δεν θα είναι άλλο από τις πάγιες θέσεις τις Ελλάδος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό την Κυπριακή Προεδρία, για το ζήτημα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Αυτό στο οποίο στέκονται όλοι οι αντιδρώντες με τις δυσάρεστες εξελίξεις και το μέλλον του ENISA στην Κρήτη είναι ότι ο κατακερματισμός του, όπως προτείνεται από τον νέο κανονισμό, θα οδηγήσει στην επόμενη αξιολόγηση του στην μεταστέγασή του σε κεντρικό σημείο του Ευρωπαϊκού βορρά.


Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται για τέταρτη φορά ο κανονισμός λειτουργίας του ENISA να έχει διάρκεια ορισμένου χρόνου, ενώ όλοι οι άλλοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί έχουν διάρκεια αορίστου χρόνου!

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα έχει προσφέρει στον ENISA διαχρονικά σημαντική οικονομική και άλλη υποστήριξη η οποία επισήμως έχει αναγνωριστεί από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Κάτι που θα έπρεπε να έχει ως συνέπεια, η έδρα του ENISA στο Ηράκλειο να θεωρείται δεδομένη.
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ