2012-07-04 17:28:20
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ετοιμάζονται για το δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα μετά το Μνημόνιο!
Μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αντίρρησή του στην «εκποίηση» δημόσιας περιουσίας σε συνθήκες «fast track».

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει ελαφρά τη καρδία» στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής και ιδιαίτερα η εκποίηση εκείνων των παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση της ΕΒΖ, που όπως είπε, αποτελεί τη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη Β. Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε το γεγονός ότι αποφασίστηκε να εκποιηθεί έναντι του «ευτελούς τιμήματος» των 40 εκατ. ευρώ, «τη στιγμή που μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στην Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ.».


Υπογράμμισε ακόμη ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, αλλά χιλιάδες αγρότες παραγωγούς ζαχαρότευτλων που θα μείνουν χωρίς κύκλο εργασιών. Κυρίως, όμως, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την στήριξή του στους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο πλευρό τους ενάντια στο τρίπτυχο «διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε» το δημόσιο τομέα, το οποίο, όπως είπε, «μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ