2012-07-02 23:02:10
Φωτογραφία για Πρόκριση... άνευ αγώνος
Η Ιορδανία ήταν πολύ λίγη για να κοντράρει την Εθνική Ομάδα, που έκανε το ελάχιστο απαραίτητο κι ήταν αρκετό (107-63) για την πρόκριση στους «8» του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Η Ιορδανία ταξίδεψε στο Καράκας της Βενεζουέλας έχοντας χάσει την απ' ευθείας πρόκριση στον πόντο απ' την Κίνα (69-70), αλλά, παρότι έχει το... όνομα (βλ. Jordan), τη χωρίζουν πάρα πολλά απ' τη «γαλανόλευκη», ενδεχομένως κι απ' τις περισσότερες συμμετέχουσες χώρες του Προολυμπιακού Τουρνουά. Η Εθνική Ομάδα έδειξε ορεξάτη απ' το τζάμπολ και βγάζοντας ενέργεια σχεδόν καθόλη τη διάρκεια πέρασε μία ξέγνοιαστη πρεμιέρα.

Η προσπάθεια των παικτών του Ηλία Ζούρου θα συνεχιστεί απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο (4/7, 03:00/ΕΤ1), σε μία αναμέτρηση όπου θα κριθεί η πρώτη θέση του α' ομίλου, μια κι η Ελλάδα ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση με τη νίκη της επί της Ιορδανίας, όπως αναμένεται να κάνει εκτός απροόπτου κι η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής.


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η στοιχειώδης συγκέντρωση έφτανε και περίσσευε για να την άνετη επικράτηση. Χωρίς να έχουν στο μυαλό τους πως μπορούν να νικήσουν και με σβηστές μηχανές, αλλά με ενέργεια, ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι τους οι Έλληνες διεθνείς φανέρωσαν από νωρίς στο παρκέ τη διαφορά δυναμικότητας. Η Ιορδανία, που στην επίθεση δεν είχε πολλές επιλογές, ήταν καταδικασμένη να αφήσει το man to man και να αμυνθεί με ζώνη, αλλά τι να την κάνει απέναντι σε μία ομάδα που ολοκλήρωσε με 10/24 τρίποντα MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου δεν περίμενε να επιλεγεί στο Νο.48 του ντραφτ του 2012 για να εντυπωσιάσει. Ο 22χρονος φόργουορντ προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με τον Ολυμπιακό και παραμένει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Παρότι οι αντίπαλοι δεν ήταν απ' το ΝΒΑ, έβγαλε αρκετή ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, ολοκληρώνοντας με 19 πόντους (6/8δίπ., 1/2τρίπ., 4/5β.), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 18'37'' συμμετοχής.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο, που κληρονόμησε στο πρόσφατο φιλικό με τη Βραζιλία στο Σάο Κάρλος. Η Ιορδανία... βοήθησε η απουσία του να περάσει απαρατήτηρη, αλλά ο Ηλίας Ζούρος τον περιμένει πίσω στην προσεχή αναμέτρηση με το Πουέρτο Ρίκο, που είναι κι η πιο κρίσιμη μέχρι την επόμενη.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Η Ιορδανία προσπάθησε να μη χάσει από νωρίς την επαφή με το σκορ, αλλά έπεσε θύμα μίας ταχύτατης ελληνικής ομάδος, που... πετούσε στην επίθεση. Απ' το 19-12 του 6'19'' άρχισε ένα σερί, που σταμάτησε στο 23-0 για το 42-12 του 12'12''.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Η ελληνική ομάδα δεν ήταν μόνη στο χωρητικότητας 13.000 θεατών Poliedro de Caracas. Στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 60 «Πελαργοί», οι 20 ήταν ταξιδιώτες απ' την Ελλάδα κι υπόλοιποι από χώρες της Αμερικής. Οι φωνές τους ακούγονταν καθαρά, αφού το κλειστό δεν είχε περισσότερους από 2.000 θεατές, πολλοί λιγότεροι απ' τους 13.000 θεατές της χωρητικότητάς του, αριθμό που ίσως πλησιάσει μόνο στις υποχρεώσεις της Βενεζουέλας στον β' όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 33-12, 56-23, 85-43, 107-63

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ