2012-07-02 18:45:18
Φωτογραφία για Πάνω από 30 μέλη της τρόικας στην Κύπρο
Πάνω από τριάντα μέλη των κλιμακίων της τρόικας -της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αναμένονται μέχρι το βράδυ στην Κύπρο για επί τόπου εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης, τόσο του κράτους όσο και των εμπορικών τραπεζών. Μερικοί τεχνοκράτες βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, όπου είχαν προκαταρκτικές επαφές. Ο οικονομικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών Ανδρέας Τρόκος δήλωσε ότι τα κλιμάκια αρχίζουν από αύριο επαφές με τις αρμόδιες αρχές, κυρίως του υπουργείου Οικονομικών και του Συνεργατικού Κινήματος, καθώς και της Κεντρικής Τράπεζας και των διοικήσεων των τριών μεγάλων εμπορικών τραπεζών.

Οι επαφές με το Συνεργατικό Κίνημα αφορούν στη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έλεγχο του Συνεργατισμού, από τον ίδιο φορέα που ελέγχει και τις τράπεζες.

Ο κύριος Τρόκος είπε ότι οι επαφές των κλιμακίων θα έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, με στόχο τη διάγνωση της πραγματικής κατάστασης στον χρηματο-οικονομικό τομέα.

Είπε, επίσης, ότι εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει ανακοίνωση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο μεγάλες τράπεζες της Κύπρου.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ