2012-07-02 12:12:04
Φωτογραφία για Ο δεκάλογος της επιτυχημένης συνέντευξης
από την Νίκη Πιθαρίδη

Τι πρέπει να κάνεις, και τι πρέπει να αποφύγεις, για να εξασφαλίσεις περισσότερους πόντους από τη συνέντευξη αυτή, ώστε να κερδίσεις τη δουλειά;

Έχεις ήδη στείλει το βιογραφικό σου για μια θέση που πραγματικά σε ενδιαφέρει! Σε πήραν τηλέφωνο για να σε καλέσουν σε συνέντευξη με τον υπεύθυνο προσωπικού.

Θέλεις πραγματικά αυτή τη θέση και την θεωρείς ευκαιρία για την καριέρα σου. Τι πρέπει να κάνεις, και τι πρέπει να αποφύγεις, για να εξασφαλίσεις περισσότερους πόντους από τη συνέντευξη αυτή, ώστε να κερδίσεις τη δουλειά; Διάβασε πιο κάτω μερικά σημεία τα οποία θα σε βοηθήσουν.

1. Μελέτησε την ιστοσελίδα της εταιρείας

(Έτσι θα μαζέψεις περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Επιπλέον θα δείξεις πόσο ενημερωμένος είσαι κι αυτό θα πείσει για το πόσο σε ενδιαφέρει η θέση.)


2. Γράψε ενδεχόμενες ερωτήσεις που μπορεί να σου θέσουν και να βεβαιώσου ότι είσαι σε θέση να απαντήσεις με άνεση και σιγουριά

(Ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο της δουλειάς που πρόκειται να αναλάβεις αλλά και ερωτήσεις σχετικές με όσα αναγράφεις στο βιογραφικό σου)

3. Ντύσου ανάλογα με τη θέση που προτίθεσαι να αναλάβεις στην εταιρεία

(Σύντομα θα σου ετοιμάσω ανάλογο αρθράκι, μέχρι τότε όμως απέφυγε τις υπερβολές.)

4. Φρόντισε για μια σωστή χειραψία

(Τα ιδρωμένα χέρια, προδίδουν την ανησυχία σου όπως και οι χαλαρές χειραψίες. Είναι λοιπόν καλό να κάνεις μια χειραψία σιγουριάς, ούτε πολύ δυνατή αλλά ούτε και εντελώς χαλαρή. Έτσι δείχνεις επαγγελματισμό καθώς και αυτοπεποίθηση.)

5. Πάρε μαζί σου ένα επιπλέον βιογραφικό σημείωμα

(Σε περίπτωση που σου το ζητήσουν θα δείξεις επαγγελματισμό, αλλά και οργανωτικότητα. Συνήθως οι υποψήφιοι δεν το σκέφτονται κι όμως οι εργοδότες συχνά μπορεί να το ζητήσουν.)

6. Μην θάψεις τον προηγούμενο εργοδότη σου

(Είναι αναμενώμενο να σε ρωτήσουν τους λόγους που εγκαταλείπεις την προηγούμενη σου δουλειά. Μπορείς να πεις ότι δε σε ικανοποιούσε πλέον, ότι δεν ήταν αρκετή πρόκληση πια ή ακόμη κι ότι δεν αμειβόσουν ανάλογα με τα καθήκοντα που εκτελούσες. Προς Θεού όμως, μην κακολογήσεις παλιούς συναδέλφους ή προΐσταμένους. Αυτό θα δημιουργήσει μια άσχημη εντύπωση για σένα.)

7. Να είσαι στην ώρα σου

(Είναι προτιμότερο να είσαι εκεί αρκετά πιο νωρίς από το ραντεβού σου, παρά να αργήσεις και να δημιουργήσεις την εντύπωση ότι δε μπορούν να στηριχτούν πάνω σου.)

8. Μην είσαι σφιγμένος ή απότομος

(Είναι σημαντικό να μιλάς ήρεμα και στο σωστό τόνο ώστε να μη φανερώσεις ότι είσαι αγχωμένος. Η εμπιστοσύνη σου στις γνώσεις και τις ικανότητες σου, πρέπει να προβάλλεται κι από τη γλώσσα του σώματος αλλά κι από το χρώμα της φωνής σου.)

9. Μη μονοπωλήσεις τη συζήτηση

(Είναι καλό να απαντάς «κατευθείαν στο ψητό», αντί να μακρηγορείς. Κάτι τέτοιο ίσως κουράσει και μπερδέψει ενώ όταν είσαι ευθείς και σύντομος δημιουργείς θετική εντύπωση και δείχνεις ότι και για σένα ο χρόνος είναι πολύτιμος.)

10. Να είσαι ειλικρινής

(Καλύτερα να παραδεχτείς ότι δεν γνωρίζεις κάτι, αντί να προσπαθήσεις με ψέματα και υπεκφυγές να καλύψεις την άγνοια σου. Δείχνοντας ότι γνωρίζεις καλά τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες σου, ουσιαστικά πείθεις ότι είσαι πρόθυμος να κατακτήσεις και νέες γνώσεις. Η ειλικρίνεια σίγουρα θα σου εξασφαλίσει περισσότερους πόντους για πρόσληψη κι αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια σου.)

Πολύ καλή σας επιτυχία!
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ