2012-07-02 01:03:03
Φωτογραφία για Τιμές προϊόντων Ελλάδα-Αγγλία= ντροπή αναφέρει αναγνώστης
Καλησπερα, βρισκομαι εδω και λιγες μερες σε μια πολη της Αγγλίας κοντα στο Λονδίνο, σε συγγενεις μου, μαζι με την οικογενεια μου, για ολογοημερες διακοπες. Ετσι, εχω την δυνατοτητα και γυριζω σε διαφορα καταστηματα για λιγες αγορες και για ειδη πρωτης αναγκης που χρειαζομαστε για εμας και τα παιδια.

Aυτο που εχω διαπιστωσει ειναι πραγματικα απιστευτο. Τα προιοντα για τροφιμα, ενδυση, υποδηση, υγεινη και ειδη πρωτης αναγκης, με μια απλη αναζητηση, κοστιζουν σε διαφορα καταστηματα, απο 30-60% φθηνοτερα απο την Ελλαδα. Αυτο σημαινει, οτι σε μια χωρα, οπως η Ελλάδα, οπου με την κριση που υπαρχει σημερα ο μεσος μισθος ειναι μικροτερος κατα περιπου 30% απο τον μεσο μισθο στην Αγγλία, η μεση ελληνικη οικογενεια ειναι αναγκασμενη να πληρωνει για τη ειδη βασικης διαβιωσης περιπου 30-50% ακριβοτερα απο την Αγγλία.

Αυτο ειναι αδιανοητο. Ξυπνηστε Έλληνες!!!

Μας κατακλεβουν καθημερα ριχνοντας κατα πολυ το επιπεδο διαβιωσης μας.


Θα σας αναφερω χαρακτηριστικα παραδειγματα τιμων για να καταλαβετε.

Πανες για βρεφη: το κουτι στην Αγγλία περιπου11 ευρω, το κουτι με την ιδια ποσοτητα στην Ελλάδα περιπου 16 ευρω. Μωρομαντηλα για βρεφη: τα 3 πακετα γνωστης εταιριας στην Αγγλία περιπου 3,60 ευρω, στην Ελλάδα περιπου 4,80 ευρω. Γαλα φρεσκο: στην Αγγλία τα 2 λιτρα περιπου 1,90 ευρω, στην Ελλάδα το 1,5 λιτρο περιπου 2 ευρω, κρεμοσαπουνο γνωστης εταιριας: στην Αγγλία τα 650μλ 1,20 ευρω, στην Ελλάδα η ιδια φιρμα, μικροτερη ποσοτητα, περιπου 3.5 ευρω.

Συνεχεια, ανδρικα ειδη υποδησης, στην Αγγλία περιπου 60 ευρω, στην Ελλάδα περιπου 90 ευρω. Παιδικα και βρεφικα ειδη ενδυσης, εδω δεν το συζηταμε, η διαφορα ειναι χαωδης. Και αυτα ειναι πολυ λιγα παραδειγματα. Θα χρειαζομουν σελιδες ολοκληρες.

Δειτε λοιπον, τι επιπεδο ζωης εχει μια μεση αγγλικη οικογενεια, σε σχεση με μια μεση ελληνικη οικογενεια, αλλα το κυριοτερο πως μας κλεβουν ανηθικα στην αγορα ειδων πρωτης αναγκης.

Ξυπνηστε Έλληνες!!!

Που ειναι το αρμοδιο υπουργειο, που ειναι το παρατηρητηριο τιμων, που ειναι οι οργανωσεις προστασιας των καταναλωτων; Που ειναι οι πολιτικοι που κοπτονται για το καλο των ελλήνων; Στην ευρωπη ζητουν προσαρμογη

Των δημοσιονομικων δεδομενων ολων των χωρων στο ιδιο επιπεδο, π.χ. Του ελλειμματος στο 3%. Γιατι λοιπον. Να μην υπαρχει και συγκλιση των μισθων και των τιμων στην ευρωζωνη στο ιδιο επιπεδο;

Δεν θα συνεχισω αλλο. Το μονο που θα επαναλαβω κλεινοντας ειναι:

Ξυπνηστε ελληνες!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ