2012-07-01 16:57:03
Φωτογραφία για Στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης από σήμερα η Κύπρος
Iστορική η σημερινή μέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία μιας και από  σήμερα και για το επόμενο εξάμηνο η Κύπρος αναλαμβάνει για πρώτη φορά  την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. Έτσι από σήμερα οι Βρυξέλλες στολίζονται με έντονο κυπριακό χρώμα.  Ουσιαστικά  η έναρξη  της προεδρίας θα γίνει αύριο  Δευτέρα  όταν ο Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης θα παρουσιάσει σε διάσκεψη Τύπου στο  κτίριο του Συμβουλίου Υπουργών στις  Βρυξέλλες τις τελικές προτεραιότητες της προεδρίας της Κύπρου.  Στην Κύπρο, η επίσημη τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου  της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο αρχαίο αμφιθέατρο Κουρίου  με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, του  Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, του Προέδρου της  Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, του Κολλεγίου Επιτρόπων και πολλών άλλων  επισήμων.

Θα προηγηθεί στις 4 Ιουλίου η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της  Κυπριακής Προεδρίας από τον Πρόεδρο Χριστόφια ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Είναι γεγονός ότι η χρονική στιγμή κατά την οποία η Κύπρος λαμβάνει τα  ηνία της Ευρώπης χαρακτηρίζεται από μια βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία και η εμπλοκή της Αγκυρας  προκαλούν ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε συνέντευξή του , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα είναι μια Ευρωπαϊκή Προεδρία, που θα προωθεί αποκλειστικά και  μόνο τα συμφέροντα της Ενωσης ως συνόλου, χωρίς κρυφή ατζέντα,  λειτουργώντας ως ένας έντιμος διαμεσολαβητής.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο ρόλος του προεδρεύοντος δεν σημαίνει ότι η Κύπρος θα κρύψει κάτω από το χαλί το κυπριακό πρόβλημα και το ζήτημα της  συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής της  Κύπρου.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ