2012-07-01 13:40:04
Φωτογραφία για «Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις»
Ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, σημείωσε ότι το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων μπορεί να βελτιωθεί Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ  «στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων από τις μειώσεις που έχουν υποστεί».

Αυτό δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων μπορεί να βελτιωθεί, μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σχετικά με την ανεργία, επεσήμανε ότι εξετάζεται η χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας. 

Σημειώνεται, ότι πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο ίδιος και στο ραδιοφωνικό σταθμό flash. Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας. Ερωτηθείς για τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνον μέσω της διασταύρωσης στοιχείων, με ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ανέφερε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τον διοικητή του ΟΓΑ, ο Οργανισμός διαθέτει τη μηχανογραφική δυνατότητα για να ελέγξει τους παραλήπτες των επιδομάτων αλλά διατήρησε ορισμένες επιφυλάξεις έως ότου διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ