2023-08-25 10:00:03
Φωτογραφία για Φωτιές: Μάχη στον Έβρο, μικροεστίες στη Βοιωτία - Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα
Συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων σε Έβρο, Βοιωτία και Πάρνηθα να σβήσουν όλες τις φωτιές, δίνοντας μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες.

Ο Γιάννης Αρτοποιός, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τόνισε πως η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα (Βοιωτία και Πάρνηθα) είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς, αφού στον Έβρο υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στον Έβρο το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς

Στη Δαδιά και στον Έβρο, γενικότερα, είναι το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

Ο Γιάννης Αρτοποιός είπε πως η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα (Βοιωτία και Πάρνηθα) είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς, καθώς «στον Έβρο υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα και 85 οχήματα ενώ από αέρος, συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Διάσπαρτες μικροεστίες στη Βοιωτία

Διάσπαρτες μικροεστίες συνεχίζουν να καίνε στη Βοιωτία, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν όλη τη νύχτα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις και τα πτητικά μέσα.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα υφιστάμενα «καντηλάκια». Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη αν και παρατηρούνται μικρές αναζωπυρώσεις.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές σε εξέλιξη. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλύτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στη Βοιωτία, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ συνδράμουν και 2 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη η εικόνα στην Πάρνηθα

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, στην Πάρνηθα ώστε να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσει η φωτιά.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, στην περιοχή της Φυλής, σε ένα σημείο επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση. Ωστόσο, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», δήλωσε για την Πάρνηθα, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο σημείο με την αναζωπύρωση.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα ενώ από εναέρια μέσα συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

πηγή: protothema

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ