2023-07-17 16:43:06
Φωτογραφία για Ανακοίνωση υποψηφιότητας Παναγιώτη Χολή, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Αστακού).

 



ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ… ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.

 Συνδημότισσες και συνδημότες.

- Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτειακή μορφή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση, που δίνει περιεχόμενο στη δημοκρατία και την πόλη. Ορίζει την έννοια του πολίτη και τον τρόπο του κοινωνείν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης, πολιτισμού και οικονομίας, υπερβαίνοντας το δίπολο κράτος - ελεύθερη αγορά......

Στον τόπο μας, στον Δήμο μας, το 2019 με τη θέληση και ψήφο των δημοτών – ψηφοφόρων, έγινε η μεγάλη ανατροπή, φέρνοντας στη διοίκηση του Δήμου την δημοτική παράταξη «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- ανατροπή τώρα» και Δήμαρχο τον Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, με εντολή την αλλαγής πορείας του Δήμου.

Σε αυτή την προσπάθεια της παράταξης, συμμετείχα, ως απλό μέλος της, με πρωταγωνιστικό ρόλο, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την θετική εξέλιξη.

 

ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ:

- Στην άμεση δημοκρατία που έχει τον πολίτη στο επίκεντρο και βασικό πρωταγωνιστή σε καίρια ζητήματα που καθορίζουν και θα καθορίσουν το μέλλον του.

- Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που μπορούν να την βγάλουν από την απομόνωση και να τις δώσουν ταυτότητα στην αναπτυξιακή της προοπτική.

- Στην ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών οικονομικών δραστηριοτήτων με οργάνωση, κανόνες, σεβασμό στον πολιτισμό και την Ιστορία, προστασία των ακτών, του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, και των συνθηκών εργασίας, με επιβεβλημένο το σωστό χωροταξικό σχεδιασμό και αποτροπή συγκρούσεων.

- Στην πλήρη αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οι απόψεις της και οι επιλογές της, όπως και αυτές των Πολιτών, πρέπει να γίνονται σεβαστές από τα κέντρα των αποφάσεων, κάτι που δεν γίνεται σήμερα.

- Στην προστασία και διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας του τόπου μας.

- Στη μέριμνα για την δημογραφική πορεία του Δήμου.

 

Επίσης :

- Μετά από την τιμητική πρόταση του φίλου Δημάρχου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.

- Την σύμφωνη γνώμη των αγαπημένων μου συνδημοτών και φίλων, που έχουμε τα ίδια οράματα, τις ίδιες αγωνίες και συμπορευτήκαμε μαζί σε κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

- Συνυπολογίζοντας το θετικό έργο της Δημοτικής Αρχής, που ξεκίνησε με την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, θέτοντας και τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία.

- Την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας για καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη, συνέχιση τη αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου με σεβασμό στο περιβάλλον και στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

-Την ανάγκη υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων της παράταξης.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους

 

Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος, για πρώτη φορά, στο Γενικό Ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΞΗΡΟΜΕΡΟ -ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», για να βοηθήσω τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και την παράταξή μας να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε, και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης, προς όφελος μόνο των ΠΟΛΙΤΩΝ και του τόπου μας γενικότερα.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ:

Ονομάζομαι Παναγιώτης Χολής του Ηλία και της Δημητρούλας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βασιλόπουλο, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας του σημερινού Δήμου Ξηρομέρου, του οποίου είμαι δημότης. Είμαι 56 ετών, έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, επιχειρηματίας και κατοικώ στην Αθήνα.

Μετά τα καπνοχώραφα και τις υπόλοιπες αγροτικές εργασίες των γονιών μου, έως την ενηλικίωση μου και την αποφοίτηση μου από το Λύκειο Αστακού, συνέχισα και συνεχίζω να εργάζομαι επί 37 χρόνια στο ιδιωτικό τομέα.

Για έντεκα (11) χρόνια εργαζόμουνα σε μεγάλη ανώνυμη εταιρία Ιατρικών χειρουργικών υλικών (τμήμα εισαγωγών - πωλήσεις - δημόσιες σχέσεις) και τα τελευταία είκοσι έξι (26) χρόνια δραστηριοποιούμαι, με δική μου Γεωπονική Επιχείρηση, στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας φυτικού υλικού, γεωπονικών προϊόντων, αρχιτεκτονική τοπίου και με ιδιωτικά έργα πρασίνου. Ως εταιρεία έχουμε αυξημένο το αίσθημα της εταιρικής ευθύνης και συμμετέχουμε σε πολλές εθελοντικές δράσεις και χορηγίες.

Παράλληλα συνεχίζω να εκμεταλλεύομαι τα περιουσιακά στοιχεία των γονιών μου, στο χωριό, με διεύρυνση των καλλιεργειών της ελιάς και της αμπέλου, και της καλλιέργειας καλλωπιστικών δέντρων.

Από το 1992 ασχολούμαι, εθελοντικά, με τους πολιτιστικούς συλλόγους των ετεροδημοτών, περνώντας από τα διοικητικά συμβούλια ως μέλος αλλά και ως Πρόεδρος, του Συλλόγου του χωριού μου "Η ΒΕΛΑ", της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου "Ο.Π.ΣΥ.Ξ", της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας "ΠΑΝ.ΣΥ", της οποίας είμαι Πρόεδρος από το 2008 έως και σήμερα, με πολλές εκατοντάδες δράσεις και παρεμβάσεις κοινωνικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο Νομού. Εκδότης και αρθρογράφος σε εφημερίδες συλλόγων και sites, εκφράζοντας γνώμη και άποψη για θέματα του τόπου μας.

Μέσα από αυτή την εθελοντική πορεία απέκτησα και μου έχουν γίνει βίωμα, όλα τα υγιή χαρακτηριστικά του αδέσμευτου Ενεργού Πολίτη, που με οδήγησαν και με οδηγούν μέχρι σήμερα να δίνω το πρωταγωνιστικό παρόν μπροστά σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε και προκύπτει για τον αγαπημένο και λατρεμένο τόπο μας, προσηλωμένος στο στόχο χωρίς να υπολογίζω ή να έχω ιδεολογικές, κομματικές, συντεχνιακές, οικονομικές και προσωπικές δεσμεύσεις και σκοπιμότητες.

Όντας ανεξάρτητος κομματικά, αλλά έντονα πολιτικοποιημένος (με την Αριστοτελική έννοια του όρου, δηλαδή με έντονο ενδιαφέρον για τα συλλογικά προβλήματα), απέκτησα συν τω χρόνω, από τότε μέχρι σήμερα, μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία της ευρύτερης περιοχής, τα προβλήματά της, τις ελλείψεις βασικών έργων υποδομής και τη χάραξη της αναπτυξιακής της πορείας, μέσα από τις τεράστιες δυνατότητες που υπήρχαν και υπάρχουν.

Είμαι Ιδρυτικό μέλος της αυτοδιοικητικής κίνησης "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ" και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της δημοτικής παράταξης "ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ", με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον οποίο, ως ενεργός πολίτης βοήθησα με τις όποιες δυνάμεις μου και τις καλοπροαίρετες κριτικές μου, όταν μου ζητήθηκε, στην τρέχουσα θητεία του ώστε να καταφέρει, με τους συνεργάτες του, να βγάλει το Δήμο από το τέλμα και την πτώχευση που είχε οδηγηθεί, με λαθεμένες επιλογές, του παρελθόντος.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες.

Ελπίζω, με τα όσα παραπάνω αναφέρω, να πήρατε μια γνώση της μέχρι σήμερα πορείας μου και των πολιτικών μου απόψεων, ώστε να κρίνετε ελεύθερα αν αξίζω να μου εμπιστευτείτε μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να σας εκπροσωπήσω επάξια και μέσα από την θεσμική αυτή θέση.

 

ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ!

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ