2012-06-30 08:22:02
Φωτογραφία για Ψάχνουν την πρώτη fast track αποκρατικοποίηση.
Έτοιμοι δηλώνουν οι Ρώσοι να αγοράσουν τον σιδηρόδρομο.

Μια γρήγορη επιτυχία στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αναζητά η κυβέρνηση ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να πειστούν οι επιφυλακτικοί εταίροι πως αυτήν τη φορά το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων δεν θα μείνει στα χαρτιά.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά θεωρεί  σωστά, πως η προσέλκυση ξένων επενδυτών μέσω του προγράμματος πώλησης δημοσίων εταιρειών ή ακινήτων θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη διεθνή εικόνα της χώρας. Γι' αυτόν τον λόγο αναμένεται κινητοποίηση προκειμένου π.χ. να επιλυθούν τάχιστα οι περίπου 70(!) ρυθμιστικές και διοικητικές εκκρεμότητες που εμποδίζουν την πρόοδο των έξι διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη (Κρατικά Λαχεία, ΔΕΠΑ, Ελληνικό, Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης - IBC, έκταση Αφάντου στη Ρόδο, κτήμα Κασσιόπη στην Κέρκυρα).

Δεκάδες άλλες αποφάσεις απαιτούνται ώστε να ξεκινήσουν κάποια στιγμή (ήδη τα χρονοδιαγράμματα έχουν τιναχθεί στον αέρα) οι αποκρατικοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πρόκειται για τους διαγωνισμούς για την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων του δημοσίου, την πώληση του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), του 29% του ΟΠΑΠ, του 74% της ΕΥΑΘ, των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, του 61% της ΕΥΔΑΠ, του 90% των Ελληνικών Ταχυδρομείων και κάποιων από τα μικρά λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ