2012-06-30 00:57:02
Φωτογραφία για Πακιστάν: Στους 13 οι νεκροί της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης
Δεκατρείς νεκρούς και 23 τραυματίες προκάλεσε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, εναντίον... λεωφορείου στο Πακιστάν, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το λεωφορείο, το οποίο επέστρεφε από το Ιράν, δέχθηκε επίθεση στα προάστια της πόλης Κουέτα, πρωτεύουσας του Μπαλουτσιστάν, επαρχίας που συνορεύει στο Αφγανιστάν και είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες, αλλά παράλληλα ασταθούς λόγω της παρουσίας και δράσης πολλών αντικαθεστωτικών, αυτονομιστικών, ισλαμιστικών και εγκληματικών ομάδων.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 13 νεκρούς, ενώ άλλα 23 άτομα τραυματίσθηκαν στην επίθεση», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός υπεύθυνος της αστυνομίας Αμανουλάχ Κακάρ.

Μετά την επίθεση, η αστυνομία πραγματοποίησε σειρά επιδρομών, συλλαμβάνοντας 24 υπόπτους, οι οποίοι ανακρίνονται, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αγορές της Κουέτα παρέμειναν κλειστές σήμερα έπειτα από κάλεσμα των θρησκευτικών αρχών, ώστε να τηρηθεί πένθος για τα θύματα της επίθεσης.

Την ευθύνη ανέλαβε, με ανακοινώσεις στα τοπικά μέση, η ένοπλη οργάνωση Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι, που πρόσκειται στους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

Οι Πακιστανοί σιίτες, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού στη χώρα, αποτελούν συχνό στόχο στο Μπαλουτσιστάν.

Οι επιθέσεις αυτές αποδίδονται κατά μέγα μέρος στους σουνίτες εξτρεμιστές, ιδίως στην Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ