2012-06-29 22:59:04
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Με φόρο για σκύλο απειλεί δήμος τους κατοίκους του
Ο δήμαρχος μιας πόλης στην Ιαπωνία απειλεί τους φιλόζωους κατοίκους της πως θα τους επιβάλλει «φόρο σκυλιού» λόγω των... ακαθαρσιών από τα τετράποδα που συσσωρεύονται στα πεζοδρομία και τους δρόμους.

Η πόλη Ιζουμισάνο στη κεντρική Ιαπωνία αντιμετωπίζει πρόβλημα από τα καταγεγραμμένα 5.375 σκυλιά που κατακλύζουν τους δρόμους της. Οι κάτοχοι τους συνήθως δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες που αφήνουν αυτά και οι οποίες ενοχλούν, όπως είναι φυσικό, τους… μη έχοντες σκύλο και αρκετή υπομονή ώστε να ανεχτούν την άσχημη μυρωδιά και τη θέα των κοπράνων. Μάλιστα, περίπου 30 εξ αυτών υπέβαλαν σχετικό αίτημα διαμαρτυρίας στις δημοτικές Aρχές.

Για τον λογο αυτό ο δήμαρχος Χιρογιάσου Τσιγιομάτσου αποφάσισε να πάρει θέση στο φλέγον αυτό ζήτημα: έριξε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση ενός «σκυλίσιου φόρου», τον οποίο θα πληρώνουν σε ετήσια βάση οι κάτοχοι των τετράποδων. Τα έσοδα από τον φόρο, το χρηματικό ύψος του οποίου αναμένεται να καθοριστεί στο εγγύς μέλλον, θα πηγαίνουν στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την επόπτευση των δρόμων
. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του δήμου κάνουν περιπολίες στους κεντρικούς δρόμους, προσπαθώντας να εντοπίσουν όσους ιδιοκτήτες δεν μαζεύουν από την άσφαλτο τα περιττώματα των τετράποδων συντρόφων τους. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε κάθε παραβάτη που αρνείται να καθαρίσει τις ακαθαρσίες είναι περίπου 5 ευρώ.

«Αρχικά θα κάνουμε μια εκστρατεία υπέρ της ευαισθητοποίησης των κατόχων σκύλων ως προς αυτό το θέμα και κατόπιν, αν δεν παρατηρήσουμε καμία απολύτως αλλαγή, θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε το φόρο», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να αποκτήσουμε επιτέλους μια καθαρή πόλη».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ