2012-06-29 20:24:03
Φωτογραφία για Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Άμεσες αποκρατικοποιήσεις σε δημόσιους οργανισμούς και μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης θα είναι οι πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από την επόμενη εβδομάδα η οποία παράλληλα θα στείλει και ένα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, δείχνοντας πως η χώρα έχει την αποφασιστικότητα να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, που έχει ανάγκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος στις αρχές της επόμενες εβδομάδας να ανακοινώσει ο ίδιος τις αποκρατικοποιήσεις σε οργανισμούς που προκαλούν σημαντική «ζημιά» στα δημόσια έσοδα.

Στο Μαξίμου ήδη «ξεσκονίζουν» την «λίστα Πάγκαλου» με τους δημοσίους οργανισμούς οι οποίοι ποτέ δεν έκλεισαν, ενώ ελάχιστοι συγχωνεύτηκαν.

Σε ότι αφορά στα μέτρα ανάπτυξης η κυβέρνηση αναμένεται να τα παρουσιάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στην τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης καθώς η αύξηση του δεν έφερε έσοδα στα κρατικά ταμεία. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως λόγω της θερινής περιόδου και της τουριστικής κίνησης με την μείωση που θα υπάρξει στις τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα θα αυξηθούν και τα έσοδα.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ