2012-06-29 16:55:19
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Χίο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί πυρκαγιά στην περιοχή των Νενήτων και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρουχούνι. Στο σημείο επιχειρεί ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, συνεπικουρούμενη στο δύσκολο έργο της από 100 στελέχη της 96 ΑΔΤΕ Χίος, τους εθελοντές της Ιωνίας αλλά και την ομάδα «Όμικρον».

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησε από αγροτική έκταση από ιδιώτη που επιχείρησε καύση ξηρών χόρτων παρά τη ρητή απαγόρευση της Π.Υ. Χίου και παρά το γεγονός ότι ο νομός της Χίου βρίσκεται στο στάδιο 4 του χάρτη επικινδυνότητας σύμφωνα με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Σημαντική βοήθεια στο έργο των επίγειων δυνάμεων προσφέρουν ήδη από τις 13.00 σήμερα το μεσημέρι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 που με συνεχείς ρίψεις νερού προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο την πυρκαγιά.

Ωστόσο λόγο των ισχυρών ανέμων, του δύσβατου της περιοχής αλλά και του γεγονότος ότι οι αγρότες της περιοχής δεν είχαν καθαρίσει επαρκώς τα χωράφια τους, η πυρκαγιά συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα να καίει μαστιχόδεντρα, ελιές και ξερά χόρτα τα οποία ευθύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.


Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι πριν λίγη ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο το ένα από τα τρία μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς ενώ σε λίγη ώρα αν όλα πάνε καλά θα θέσουν και το τρίτο μέτωπο που από το πρωί καίει ανεξέλεγκτα δασική και αγροτική έκταση.

politischios.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ