2012-06-29 07:03:07
Φωτογραφία για Αναμένεται ...σφαγή για την εκλογή προεδρείου της βουλής.
της Πηνελόπης ΓκάλιουΈντονο παρασκήνιο με κίνδυνο να προκαλέσει και σοβαρούς τριγμούς στη ΝΔ, υπάρχει για πρώτη φορά ίσως τα τελευταία χρόνια, γύρω απο την εκλογή προέδρου Βουλής.

Με αφορμή τη  δυσαρέσκεια του Βύρωνα Πολύδωρα να μην προταθεί εκ νέου για πρόεδρος της Βουλής, αλλά αντ' αυτού να προταθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, υπάρχει η φημολογία -ούτε καν η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία - που θέλει τους Ανεξάρτητους Έλληνες να προτείνουν για πρόεδρο Βουλής τον κ. Πολύδωρα και την υποψηφιότητα αυτή να στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό έγινε αντικείμενο συζήτησης σε πάρα πολλά πηγαδάκια μετά την ορκωμοσία των βουλευτών και η επιβεβαίωση ή διάψευση της φήμης θα φανεί την Πέμπτη κατά την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την Προεδρεία της Βουλής.

Προς επίλυση παραμένει επίσης το θέμα του έβδομου αντιπροέδρου, που προέρχεται από την πέμπτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή και ο οποίος για να εκλεγεί -όπως όλοι οι αντιπρόεδροι απαιτούνται τουλάχιστον 75 ψήφοι. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από μόνοι τους δεν επαρκούν για την πλειοψηφία των 75 ψήφων και η ιδιάζουσα σχέσεις τους με τα άλλα κόμματα, δεν καθιστά αυτονόητη την "διακομματική" ψήφο. Κατά συνέπεια, το ζήτημα χρήζει των αντίστοιχων συνταγματικών ερμηνειών από την αρμόδια επιστημονική υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που προκύπτει, σε περίπτωση μη συγκέντρωσης των απαιτούμενων ψήφων.

πηγή:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ