2012-06-28 16:44:05
Φωτογραφία για Prometheus: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία [video]
Καθώς ο Ridley Scott ετοιμάζει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας με τον Προμηθέα, ανακαλύπτουμε 10 γεγονότα σχετικά με το «prequel» του μυστηριώδους Alien 1. Ως επί το πλείστον δεν είναι prequel…

Ο Prometheus αρχικά σχεδιάστηκε ως prequel του Alien saga, με σκηνοθέτη τον Ridley Scott. Η ταινία έχει επικεντρωθεί στην προέλευση των Xenomorphs (τα Alien που από το στόμα στάζουν οξέα) και του Space Jockey (ο μυστηριώδης εξωγήινος πιλότος του εγκαταλελειμμένου διαστημόπλοιο που ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα του Nostromo).

2. Paradise όχι, Prometheus ναι…

Η ταινία αρχικά ονομαζόταν «Paradise» αλλά ο Scott την μετονόμασε «Prometheus», γιατί πίστευε ότι ο τίτλος ταιριάζει καλύτερα το συνολικό θέμα. «Είναι η ιστορία της δημιουργίας των θεών και των ανθρώπων που στάθηκαν εναντίον τους,» είπε ο Scott. Αν δεν ξέρετε από την ελληνική μυθολογία, ο Προμηθέας ήταν Τιτάνας ο οποίος έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους – ένα δώρο που άλλαξε την ανθρωπότητα για πάντα.


 3. Ship happens…

Ο Προμηθέας δεν αντανακλά μόνο τα θέματα της ταινίας, αλλά είναι και το όνομα του διαστημικού οχήματος που χρησιμοποιεί το πλήρωμα για να βρει τον δημιουργό του! Το διαστημόπλοιο έχει μήκος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, είναι παντός εδάφους, εμπνευσμένο από το Harrier Jump Jet (αεροσκάφος κάθετης προσγείωσης), έχει γέφυρα με γυάλινο παράθυρο που αγκαλιάζει το αμάξωμα, σύμφωνα με τον σχεδιαστή παραγωγής Άρθουρ Μαξ.

4. Ο Predator σκότωσε το αστέρι των Aliens…

Ο σκηνοθέτης των Aliens, James Cameron, συνδεόταν με το prequel, αλλά όταν η 20th Century Fox τον πλησίασε με το σενάριο για το Alien Vs Predator, ο σκηνοθέτης του Avatar αρνήθηκε, αφού πίστευε πως τόσες διασταυρώσεις θα «σκοτώσουν την αρχική ιδέα».

5. Έχουμε απογειωθεί…

Μετά το φοβερό Alien vs Predator και την ακόμη πιο αποτρόπαια συνέχεια, Alien Vs Predator – Requiem, το «Prometheus» παρέμεινε σε αδράνεια μέχρι το 2009, όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ έδειξε και πάλι ενδιαφέρον.

Ένα πρώτο πρόχειρο σενάριο στάλθηκε στον συν-δημιουργό του Lost, Damon Lindelof με την πρόθεση να αναπτύξει μια ιστορία στο ίδιο σύμπαν με αυτό των ταινιών Alien, αλλά να μην συνδέεται άμεσα με τις περιπέτειες του Ripley (Sigourney Weaver). Όπως λέει ο Σκοτ, ο Prometheus μοιράζεται «κομμάτι του DNA του Alien, αλλά οι ιδέες που παρουσιάζονται σε αυτήν την ταινία είναι μοναδικές, μεγάλες και προκλητικές».

6. Δεν χρειαζόμαστε κανένα βρωμερό alien…

To «Prometheus» μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο σύμπαν με αυτό των Alien, αλλά μην περιμένετε να δείτε εδώ κάποια από τα άσχημα πλάσματα-δολοφόνους. O Scott αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τα Xenomorphs. Αντ ‘αυτού, ψάχνουν για έναν εξίσου (αν όχι περισσότερο) επικίνδυνο πρόγονο του Alien.

7. Αυτό το πράγμα είναι μεγαλύτερο από όλους μας…

Η πλοκή είναι εμπνευσμένη από τις θεωρίες του Erich von Daniken για τους αρχαίους αστροναύτες και την προοπτική ότι η ζωή στη Γη δημιουργήθηκε από εξωγήινους που παρουσιάζονται στο βιβλίο του Chariots Of The Gods (Άρματα των Θεών). «Η NASA και το Βατικανό συμφωνούν ότι είναι σχεδόν μαθηματικά αδύνατο να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα χωρίς να υπήρξε μια μικρή βοήθεια στην πορεία,» είπε ο Scott. «Αυτό ψάχνουμε, σε κάποιες από τις ιδέες του Erich Von Daniken για το πώς εμείς οι άνθρωποι είμαστε εδώ.»

8. Η αντεπίθεση του Giger…

H.R. Giger, ο άνθρωπος του οποίου τα απίστευτα πρωτότυπα σχέδια οδήγησαν στη δημιουργία των αρχικών Xenomorphs (Alien), κλήθηκε να συμβάλει στη διαμόρφωση της αισθητικής της ταινίας και να βοηθήσει στην αντίστροφη μηχανική των προγόνων των Alien.

9. Προτιμάει τον όρο ‘Artificial Human’ (τεχνητός άνθρωπος)…

Ο ηθοποιός Michael Fassbender ακολουθεί τα χνάρια του Ash (Alien), Bishop (Aliens και Alien 3) και Call (Alien: Resurrection)αση), παίζοντας ένα ανδροειδές που ονομάζεται Δαυίδ. Κατά την προετοιμασία για το ρόλο, ο Fassbender απέφευγε τις προηγούμενες ταινίες Alien για να μην επηρεαστεί. Αντ ‘αυτού έχτισε τον χαρακτήρα του με βάση τα Replicants (συνθετικοί άνθρωποι με μεταφυσικές ικανότητες) του Blade Runner. Επίσης, εμπνεύστηκε από τον ολυμπιονίκη στις καταδύσεις Greg Louganis, τις παραστάσεις του David Bowie στο The Man Who Fell To Earth και τον Peter O’Toole στο Λόρενς της Αραβίας.

10. Αυτό είναι μόνο η αρχή…

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Damon Lindelof, η συνέχεια είναι ήδη στα σκαριά. Με τον Ridley Scott να έχει ήδη αποκαλύψει ότι ο Προμηθέας αφήνει αναπάντητα ορισμένα ερωτήματα, ο Lindelof δήλωσε: "Αν είμαστε τυχεροί, θα υπάρξει και δεύτερο μέρος. Αν είμαστε αρκετά τυχεροί να κάνουμε μια συνέχεια, θα πάμε ακόμη μακρύτερα από το αρχικό Alien".
e-tek.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ