2012-06-28 14:24:03
Φωτογραφία για Ζητάμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από διεθνείς εταιρείες για τους υδρογονάνθρακες σε Πατραϊκό-Κατάκολο-Γιάννενα με εκθέσεις στα ελληνικά!
Ενώ αναμένεται την Δευτέρα να λήξει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες για τους υδρογονάνθρακες σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα, έρχονται στο... φως στοιχεία που καταδεικνύουν στην απίστευτη προχειρότητα με την οποία γίνονται όλα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε -μιλώντας στο patrastimes.gr- ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αβραάμ Ζελιλίδης, η έκθεση για τον διεθνή διαγωνισμό, που αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία για μια εταιρεία για να μπορέσει να δει στοιχεία και να εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι γραμμένη στα ελληνικά!

Ετσι, οι εταιρείες ήταν αναγκασμένες να προσλάβουν ειδικό μεταφραστή που να γνωρίζει το αντικείμενο, για να μπορέσουν να κατανοήσουν τα στοιχεία.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, σύμφωνα με τον κ. Ζελιλίδη, καθώς τις πληροφορίες διαχειρίστηκαν κάποιοι αποσπασμένοι υπάλληλοι στο ΥΠΕΚΑ αφού δεν έχει στελεχωθεί ακόμα ο αρμόδιος φορέας.


Αλλά εκτός από αυτό το τραγελαφικό, η προχειρότητα συνεχίζεται… Τα απαιτούμενα τρισδιάστατα στοιχεία για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να τα αξιολογήσουν και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, υπάρχουν μόνο για την περιοχή του Κατακόλου.

Για Πατραϊκό και Γιάννενα δεν υπάρχουν τρισδιάστατα στοιχεία αλλά κάποιες παλιές μελέτες, στα ελληνικά όπως είπαμε! Ετσι, ζητάμε από διεθνείς εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την θεωρία των πιθανοτήτων… Αφού έχει η λεκάνη της Απουλίας στην Ιταλία υδρογονάνθρακες, άρα και ο Πατραϊκός, ενώ για τα Γιάννενα πρέπει να στηριχθούν στο ότι υπάρχουν κοιτάσματα στην γειτονική Αλβανία!

Ελλάς το μεγαλείο σου!!

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ